Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde kopierer mig

hej.

Jeg er en pige på 14 år. Og er lidt af en outsider. Jeg går kun i sort tøj, sort makeup, og hører dødsmetal.

Jeg har en veninde F, som der ligesom er begyndt at efterligne min stil, selvom at hun er en poptøs. Og det er begyndt at irritere mig!

Hun sender snaps om at folk de snakker om hende.Men det de snakker om er faktisk det som jeg er. Folk de kigger og snakker konstant om mig ( men jeg er ligeglad) og F vil gerne have piercinger og sort hår, som jeg også gerne vil have. Jeg har en næsering.

Vil i ikke godt hjælpe mig?!? Jeg syntes at det er pisseirriterende at hun gør sådan noget! Ligesom om at hun prøver at stjæle mit liv!!!

Hilsen hende der bliver efterlignet.

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige

Jeg kan godt høre, at det betyder meget for dig at have en speciel, personlig stil –så jeg kan godt forstå, hvis du bliver lidt irriteret, når du får følelsen af, at din veninde prøver at stjæle dit liv.

For mig lyder det nu ikke som om, din veninde prøver at tage noget fra dig. Din stil har nok bare inspireret hende. Hun ser sikkert op til dig og beundrer dig - synes du er cool!

Du er jo modig – du tør være anderledes end dem, I omgås. Derfor kan jeg godt forstå, at hun gerne vil ligne dig. Måske tænker hun, at hun så også vil virke modig.

Når du bliver irriteret over det, så forestiller jeg mig, at det er fordi, at du føler, at noget bliver taget fra dig. Måske er det følelsen af at være speciel? 

Det er dog vigtigt, at huske på, at du ikke er speciel på grund af din stil – men på grund af dig! Du er ikke kun dit udseende men en hel masse andet.

Derfor er du nok også på et tidspunkt nødt til at indse, at din stil ikke er noget, du ejer. Faktisk er der er jo mange unge andre steder, der også går i sort tøj, har piercinger og hører dødsmetal. Stil er derfor noget, vi kopierer af hinanden og inspirere hinanden til. 

Jeg vil derfor opfordre dig til at tænke lidt over, hvad der er unikt ved dig- ud over din stil. Hvor er det, du har noget særligt at byde ind med? Hvad kan du lide at lave, hvad har du lært, har du nogle specielle talenter…? Når du finder frem til det, vil du ikke længere have brug for at definere dig selv i forhold til andre – og så vil du nok føle dig mindre truet.

Jeg tror også, det kunne være godt, hvis du fik talt med din veninde om, hvordan du føler. Kunne du på en venlig måde spørge hende, om hun har tænkt på, at hun efterligner dig og hvorfor? Måske tror hun ligefrem, at hun skal ligne dig, for at du gider være veninde med hende, har du tænkt på det?

Kærligst, BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat