Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde bliver slået

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Hvor er det godt, at din veninde har en ven som dig, og jeg kan godt forstå, at du har brug for ideer til, hvad du skal gøre. Det er nemlig både svært og hårdt, at være pårørende til en som bliver udsat for vold.

Det er ikke noget, man skal stå alene med og det er vigtigt at du også passer på dig selv. Jeg tænker, at det ville være rigtig godt, hvis der er en voksen, som du kan snakke med og fortælle om den viden, du har fået.

Du fortæller, at din veninde er kommet i skole med et blåt øje. Derfor tænker jeg, at der også må være andre, som har bemærket, hvordan hun så ud? Hun har fortalt du ikke må sige det videre, da hun er bange for det så bliver værre. Håber du kan få fortalt din veninde, at der er hjælp at få og derfor nødvendigt, hun også får talt med nogle voksne. Måske I sammen kunne snakke med en af jeres lærere?

Desuden vil jeg foreslå din veninde går ind på www.ditforhold.dk, hvor hun kan læse om kærestevold og finde råd til hvordan hun kan få hjælp.

Pas godt på jer selv og hinanden!

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat