Brev

Veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 11 år

Tak for dit brev! Jeg kan se, at du går og gør dig nogle tanker om venskaber og grænser. Det kan være svært at finde ud af. Jeg vil forsøge at hjælpe dig så godt jeg kan.

Du skriver, at du har en rigtig god veninde, men det kan være svært for dig at sige fra fordi du er bange for at miste hende. Sommetider griner hun af dig, når du prøver at sige fra. Det lyder ikke rart. Det er ikke i orden, at ens grænser ikke bliver taget seriøst.

Jeg kan godt forstå, at du er bange for at miste hende, hvis du siger fra. Det er en meget almindelig følelse, at man er bange for, hvilke konsekvenser det har, at man sætter grænser. Det er dog vigtigt, at du får sagt fra en gang i mellem også. Når du mærker, at der er noget, du ikke har lyst til, så er det helt i orden, at du siger fra. Det skal andre gerne respektere.

Tror du, at du kan snakke med din veninde om det? Måske kunne du fortælle hende, at du ikke har så nemt ved at sige fra og sætte grænser. Du kan sige, at du sommetider føler, at når du så endelig gør det, så tager hun det ikke altid seriøst og det gør dig ked af det. Du kan fortælle hende, at du ikke vil miste hende som veninde, så det er vigtigt, at hun forstår, at du ikke er sur på hende. Kunne det give mening for dig?

Jeg kan godt forstå, hvis det er rigtig svært at starte sådan en samtale. Du er altid velkommen til at ringe ind til os på BørneTelefonen på 116111, så kan vi også hjælpe dig med, hvordan du får sagt fra eller startet en snak med din veninde.

Har du set, at vi har en temaside om venskaber? Her kan du læse gode råd, se videoer og læse andres brev som handler om venskaber. Her er også en del om at få sagt fra. Du kan finde siden her.

Jeg håber, at du kan bruge mine råd. Ellers er du altid velkommen til at skrive til os igen eller ringe til os på 116111.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Gode råd om Venskaber

Gode råd om at sige fra overfor en ven

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat