Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ven der ryger

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år.

Tak for dit brev . Du virker som en rigtig god ven, der ønsker din veninde alt det bedste. Hvor er hun heldig at have dig.

Jeg tænker I har brug for endnu en snak. En måde kan være du fortæller hende at du har rigtig meget brug for at tale med hende , men det er rigtig svært for dig at få det sagt og  du håber at hun vil lytte til dig.

Du har før fortalt hende at du blev ked af det når hun røg , og hun har også fortalt dig at hun selv var ked af det og gerne ville holde op .

Jeg tror nu ikke at din veninde har løjet, for at gøre dig ked af det og tænker at hendes ønske om at ville stoppe var rigtig nok,men måske var det bare rigtig svært for hende.

Du kunne evt. forberede dig på snakken med hende ved at google lidt om hvad der sker når man ryger og fortælle hende på en kærlig og sød måde ,at det er kun fordi du holder så meget af hende at du vælger at fortælle hende disse ting ( om ryge skader m.m.)

Vi oplever alle her i livet at vore venner tager valg, som vi ikke er enige i. Du vil sikkert også opleve at nogle af de valg du tager, er det ikke alle der synes om? Du kan desværre ikke tvinge din veninde til at stoppe med at ryge , men du kan vælge om du vil støtte hende og være der for hende og lade det være op til din veninde hvad hun vælger at gøre. Det er måske også vigtigt at tænke på din veninde, er så meget andet, end det at hun ryger. Hun er jo stadig den samme pige. 

Alternativ kunne du foreslå at i taler med en voksen , som så kan hjælpe jer med andre løsninger.   

Kærlig hilsen Børnetelefonen

 

 

 

 

 

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat