Brev

Uvenskab?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng 14 år

Tusind tak for dit brev. Vi kan desværre ikke nå alle de breve og henvendelser, vi får... men det er dejligt, at du ikke har givet op og er blevet ved med at prøve. Det håber, vi alle gør.

Som jeg læser dit brev, forstår jeg, at du har svært ved at finde din plads i forhold til x og især de to nye piger, der er kommet ind i klassen, men også i forhold til de andre drenge i klassen, som x også er begyndt at snakke mere med.

Jeg tænker, at I har en alder, hvor der helt naturligt sker mange forandringer med jer selv og jeres kammerater. I udvikler jer og måske ikke i samme tempo, og nogen gange udvikler piger sig hurtigere end drenge. Det er ikke sikkert, det er det, der sker for dig og din veninde, men i hvert fald er der noget, der tyder på, at x har brug for at tale og ses med mange andre end dig... men det betyder jo ikke nødvendigvis, at hun ikke vil ses med dig.

Jeg læser det som om, du måske vil se hende mere, end hun umiddelbart vil se dig. I har set hinanden rigtig meget, og derfor kan jeg godt forstå, at det er svært lige pludselig ikke at ses så tit... og jeg kan godt forstå, du bliver forvirret og ikke rigtig kan finde ud af, hvad du skal gøre.

Du skriver, at du har talt med hende om det, og det er rigtig flot, at du har prøvet det. Måske har hun ikke helt forstået, hvor svært det er for dig, eller måske kan I rent faktisk ikke ses så meget mere, fordi hun også gerne vil se andre?

Jeg tænker, det bedste for dig ville være at prøve at acceptere, at I ikke kan ses helt så meget mere, som I har gjort.. Jeg ved, det er svært, men jeg tænker, at det vil gøre det lettere for både hende og dig. (Måske vil det endda betyde at hun opdager, at hun kommer til at savne dig, hvis ikke du hele tiden er den, der tager initiativet..?) 

Herefter er der i hvert fald to muligheder. Den ene er, at du holder en pause fra hende, og at I faktisk ikke ses i en periode. Jeg fornemmer dog, at det ikke er det, du allerhelst vil, og derfor vil jeg prøve at komme med et andet forslag...

Den anden kunne måske være at foreslå konkrete dage og konkrete ting, I kan lave sammen, som du ved, hun vil have lyst til. Måske en gang om ugen eller en gang hver anden uge, alt efter hvad du tænker er realistisk, at hun har tid til. Jeg tænker, der kan komme det gode ud af det, at hun igen opdager, at du er dejlig at være sammen med, og du ser en veninde, som du faktisk gerne vil se.

Samtidig kan det være en rigtig god ide for dig, at du måske også begynder at få øje på andre, du kan være sammen med, så du får andre ting at lave, ligesom din veninde. Er der mon andre i klassen, eller omkring dig, som du kunne tænke dig at se lidt mere? Det kan være, du kan ses med de to nye piger, eller en af dem, eller måske nogle af drengene fra klassen?

Min erfaring er i hvert fald, at man ikke kan tvinge andre til at være sammen med én... Det kommer der som regel ikke noget godt ud af, men man kan komme med forslag og gode ideer til konkrete aktiviteter sammen, man kan sige, at man savner den anden og gerne vil være mere sammen med ham hende, og man kan være sammen med andre, når man ikke kan ses med den, man helst vil være sammen med.

Jeg håber, det er råd, du kan bruge til noget... Der er sikkert også andre veje at gå, så hvis du ikke synes, du har lyst til nogle af de veje, jeg har foreslået, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på UngeChatten og høre de ideer rådgiverne her har...

... Jeg håber, du finder ud af det, og vil have mod til at kontakte os også flere gange en anden gang.

Med venlig hilsen
BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat