Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svärt ved at blive social igen.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12
Tak for dit brev. Jeg forstår rigtig godt, at det må være svært at skulle sige farvel til dine venner, når du er flyttet så mange gange. Det må have været rigtig hårdt for dig.

Jeg tænker, at det var godt, din mor lyttede til dig og flyttede tilbage til Bornholm, så du kunne se din far igen og komme tilbage til dine venner fra før.

Det er naturligt, at det er blevet lidt svært for dig at knytte dig til nogle nye venner - når du har været vant til at flytte så meget. På en måde kan man sige, at det er din hjernes måde at beskytte dig på. Dine erfaringer har vist dig, at det er ubehageligt at sige farvel, så derfor er det en slags selvforsvar, når du har svært ved at være social.

Du spørger, hvordan du skal fortælle din hjerne, at det er ok at gøre det? Det kan være svært at svare på, for jeg tror, det er forskelligt fra person til person, hvad der virker godt.

Kan du mon få din mor til at love dig, at I nu bliver, hvor I er og i det hele taget snakke med hende om, hvordan du har det? Hvis du kan det, så tænker jeg, at det måske godt kan hjælpe dig. Måske kunne du også prøve at fortælle dine veninder, at du har det sådan? Måske kan det hjælpe dig at sige det højt? Eller at skrive det til dem, hvis det vil være lettere for dig..?

En anden mulighed kunne måske være, at du viste en af dine lærere det brev, du har skrevet til BørneBrevkassen. Måske kan læreren så støtte dig i at vænne dig til at åbne mere op igen, og hvis hun vurderer, at du har brug for nogle samtaler, kan det være, hun kan hjælpe dig med det.
Jeg håber, at min råd kan hjælpe dig. Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale mere direkte med en rådgiver. (Vær opmærksom på at hvis du ringer fra Sverige, så får du fat i den svenske børnetelefon, men de har også super søde og dygtige rådgivere.) Hvis du foretrækker dansk rådgivning kan du fx. bruge chatrådgivningen her på hjemmesiden...)
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat