Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

spørgsmål om rygning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev.

Mange unge eksperimenterer med cigaretrygning, og efter en måned eller to kan man blive afhængig af nikotin. Når først afhængigheden er der, kan det være svært at stoppe igen.

Nikotin er et stof, som er med til at gøre, man føler sig veltilpas, afslappet og får lyst til at ryge mere. Desuden er der også mange rygere der, lige som dig, synes at det er hyggeligt.

Du skriver, at du selv har købt din egen pakke cigaretter og at du ryger ca. 1-10 cigaretter om ugen, så noget kunne godt tyde på, at du begynder at blive afhængig af det.

Hvornår det er skadeligt er svært at svare på, men som udgangspunkt må svaret være, det altid er skadeligt at ryge. Nogle af de typiske sygdomme, som kan udvikle sig over tid er lungekræft, KOL og åreforkalkning. Hvis man holder op med at ryge, bliver risikoen mindre.

Jeg tænker at det under alle omstændigheder altid er en god idé, at være åben over for sine forældre. Måske bliver de ikke ligefrem henrykte over at få det at vide, men de kan være en god støtte for dig når og hvis du en dag ønsker at stoppe igen.

De bedste ønsker fremover

BørneTelefonen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat