Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Slut med at være en taber

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Du skal have tusind tak for at dele dit brev med BørneTelefonen. Du skriver, at du syntes at du er vokset fra dine venner, og du kunne godt tænke dig at lære nogle nye venner at kende. Jeg tror at der er mange, der kan nikke genkendende til det du beskriver, at man synes, at de gamle venner ikke er så interessante mere og man kunne tænke sig at lære nye at kende.

Jeg kan sagtens forstå, at du tænker, at du har lyst til at prøve andre venskaber, især fordi du har følelsen af, at de nuværende venskaber ikke er så interessante mere. Der kan være flere årsager til, at det er blevet sådan, måske er du simpelthen vokset fra gruppen, måske har du bare brug for flere forskellige input, end de nuværende venner kan give dig, det betyder ikke nødvendigvis, at du skal sige farvel til vennerne, men måske kan du beholde de gamle venner og samtidig få nye venner, hvordan lyder det?

Kan det tænkes, at enten du eller veninderne har fået andre interesser end tidligere og derfor føles det som om, du har brug for at komme videre og prøve noget nyt? Jeg tænker, at det er i jeres alder, der sker en overgang fra at lege og være sammen om fritidsinteresser, til…. at det måske er vigtigere, hvad man snakker om og hvilken klub man går i. Venner kommer for det meste ikke af sig selv, man må i gang med at gøre noget, for at få nye venner.

Det kræver mod at opsøge nye venskaber, så det første skridt vil være at beslutte dig til at være modig. Når man skal øve sig, går det nogle gange godt og nogle gange ikke så godt, så når det ikke går så godt, så husk at være stolt af, at du er så modig at du tør. Her kommer nogle ideer som du måske kan bruge.

Det kan være, at du skal tage initiativet, sige lidt højere 'farvel og vi ses i morgen' når du går fra skolen og lyt efter om, der så ikke er flere der siger 'ses'. Måske ikke den første dag - de andre skal jo lige tage mod til sig også, og finde ud af, at det også er til dem du siger det til. Brug lidt tid på at lytte opmærksomt efter, hvad der tales om i klassen, og så tage de skridt over til de andre - så viser du, at du gerne vil være med i det de taler om. Smil, og virk imødekommende, du behøver ikke at være sukkersød, men et smil plejer at åbne op for det positive i andre. Det behøver ikke, at være dig, der skal føre ordet og være i centrum, det er flot at du tager mod til dig og vover at satse lidt - for jeg tror det kommer godt tilbage til dig.

Måske kunne du tage mod til dig og spørge en af pigerne om I skal tage hjem til dig eller hende til en kop te?  Eller du kan måske sende hende en sms, og lave en aftale. Det kan være, at I kan mødes hjemme hos hende og gå en tur i biografen, café eller andet, som giver jer mulighed for at være sammen og tale med hinanden. Mon det vil være en mulighed, du har mod på at bruge?

Jeg ved det er super svært at skulle i gang med at snakke med de andre piger, og specielt her 1,5 år efter du er startet i klassen og de andre piger i klassen er vant til, at du kun snakker med nørderne.
 
Det kan også være i fritiden, du finder nye venner. Det kan være til en fritidsinteresse du har eller begynder til? Det kan også være ved et fritidsjob, som du snart er gammel nok til at få, at du møder nye venner? Det kan altså også være andre steder end i skolen, at du søger nye venner. Hvis du har mod på det.

Du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne rådgivere du kan tale videre med, hvis du har lyst til at snakke mere omkring, hvordan man kan få venner.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat