Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord/uvenskab og mobil mobning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige!

Tak for dit brev. Hvor er det godt du skriver og hvor er du god til at fortælle om det der sker omkring dig. 

Jeg forestiller mig at I har været gode veninder, så det må være rigtig svært at for dig at det nu er anderledes. 

For det første vil jeg sige at det aldrig er okay at kalde andre grimme ting og det er godt at du stopper op og mærker at det bare slet ikke er i orden. Det er tydeligt for mig, at du er klar over, at du lige kom til at gøre noget, der ikke var så smart, men det lyder også som om konsekvensen (at de alle sammen kalder dig grimme ting nu) er meget voldsom. Alle begår jo fejl ind i mellem, og det skal vi kunne tilgive hinanden. Det lyder også som om din "veninde" har rigtig svært ved at se sin egen del af det der er sket. Det kan vi desværre ikke lige lave om på, men det er vigtigt at du husker, at man altid er to om at blive uvenner. Det skriver jeg, fordi det er vigtigt, at den her situation ikke får dig til at føle at det hele er din skyld! Hvis ikke man får gjort noget ved grimme tanker om sig selv, kan de sætte sig fast og blive til sandheden om én - i hvert fald i ens egne øjne. Det er mit indtryk - jeg håber det er rigtigt - at de grimme tanker først er kommet til dig med al den ballade. Jeg håber du kan holde fast i de gode tanker om dig selv, som du havde før det skete. 

Nogen gange kan det løses hvis man får talt om hvad det egentlig var, der skete og får redet trådene ud. Det kan være svært at gøre alene. Derfor bliver jeg nysgerrig på, om du mon har fortalt nogen om hvad der sker? Måske en lærer eller dine forældre? Det er godt at få delt sine tanker med en voksen du er tæt på. 

Du har ret til et godt liv og til at blive behandlet ordentligt, både hjemme og i skolen, og der skal nogle voksne ind i billedet, så det kan blive stoppet. Her tænker jeg at din lærer kan hjælpe dig. Din skole har nogle regler for hvordan man skal være overfor hinanden og din lærer kunne måske i den forbindelse hjælpe dig? Hvad tænker du mon om det?

Måske er det svært for dig at få fortalt andre om hvordan du har det. Nogle gange kan det være nemmere at skrive det i et brev, som du har gjort her. Hvis du skal tale med nogen om det, kan du bruge dit brev (og måske mit svar) at støtte dig til.

Du er også altid velkommen til at ringe eller sms'e til Børnetelefonen 116111, hvor der sidder en rådgiver klar til at tale med dig.

Alt mulig held og lykke.

De bedste hilsner Børnetelefonen.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat