Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Savner min veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år.

Tak for dit brev, hvor du fortæller om, hvordan du føler dig overset af din bedste veninde. Jeg kan godt forstå dig, hvis du ikke bryder dig om den følelse. Jeg tænker det må være rigtigt svært for dig, når du også selv kan lide ”S.

Har du prøvet at fortælle din veninde, hvordan du oplever det..? Måske er din bedste veninde ikke helt klar over, at hendes opførsel gør dig ked af det...? Hvordan mon hun vil reagere, hvis du fortæller hende din oplevelse af det hun gør…? Selv om hun måske fortæller dig, at det ikke er sådan hun mener det, ændre det jo ikke ved, den måde du har det på.

I dit brev beskriver du en følelse af, at I måske er ved at glide fra hinanden. Desværre sker det af og til. Det er svært at forklarer nøjagtig, hvorfor det nogle gange sker. Måske er det lidt som når man skifter interesser? Det er svært at forklare, hvorfor man kan lide noget - og så lige pludselig skifter til noget andet, kender du det..? Derfor kan jeg alligevel godt forstå, at du er ked af det, hvis det er den følelse du har.

Hvad lavede I sammen før i tiden, er det noget I stadig kan gøre sammen? Du fortæller i brevet, at du har det okay med ”S”, er det en ide at foreslå I alle tre laver noget sammen?

Er det en ide at inviterer din veninde til noget julehygge, ofte er en højtid en god mulighed for at lave noget hygge sammen. Hvad tænker du om det?

Hvad mon din veninde har lyst til at lave? Har du lagt mærke til, om din veninde lige så stille har ændret interesser på det sidste? Er de måske også noget for dig, hvis det forholder sig sådan, er det så en ide at fortælle hende, at du finder det spændende eller gerne vil vide mere om det?

Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine ideer. Ellers så er du også meget velkommen til, at ringe til BørneTelefonen på 116 111, og tale med en af rådgiverne om, hvordan du har det. Du kan også chatte eller sms´e med BørneTelefonen

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen.

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat