Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Rykke en klasse ned…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, du er ked af at skulle gå og spille lykkelig, mens du i virkeligheden ikke er glad for at gå i klassen. Det er hårdt at skulle holde en facade på den måde, så jeg tænker, det er rigtig flot, at du beder om hjælp til at få ændret på tingene.

Det lyder som om, du har prøvet en hel masse for at få et bedre forhold til de andre i klassen, men alligevel føler du dig ikke helt godt tilpas. Du placerer dig selv på en 7'er, hvor 10 er populær og 0 er det modsatte - og jeg er virkelig imponeret af dig, både fordi du har formået at komme helt op på en 7'er, og fordi du er så ærlig omkring din opfattelse af dig selv. Jeg får lyst til at spørge dig, hvad der mon ville være anderledes, hvis du var på en 8'er? (Men det kan du jo ikke svare mig på her i brevkassen - men måske kunne du prøve at tænke lidt over, hvilke små tegn, der ville vise dig, at du var på 8 og ikke 7? Prøv eventuelt at lave en lille liste over alle de små ting, du ville lægge mærke til, hvis du vågnede i morgen og var på 8 i stedet for 7. Har du lyst til at prøve det? Husk at skrive alt ned, du kommer i tanke om - også små ting.)

Du har både overvejet at skifte skole og at skifte klasse, men du er rigtig glad for dine lærere, så du er rigtig meget i tvivl, kan jeg høre. Gad vide, om en af dine gode lærere kunne hjælpe dig med at overveje det lidt mere konkret? Måske kunne I lave lister over fordele og ulemper og stille dem op overfor hinanden? Det kan nogle gange hjælpe, så man får lidt bedre overblik. Det kunne også være, at en anden voksen kunne hjælpe dig med at lave sådan nogle lister og få snakket lidt om det med dig? Hvad tænker du mon om den ide?

Jeg håber, at svaret har inspireret dig lidt til nogle ting, du kan prøve? Du må også meget gerne ringe til BørneTelefonen og snakke lidt videre med en rådgiver, hvis nogle af spørgsmålene gav dig lyst til at få snakket endnu mere om det hele. BørneTelefonen holder åbent hele sommerferien man-fre kl. 11-23 og lørdag 13-17, og du kan både ringe på 116 111 og logge på BørneChatten og skrive sammen med en rådgiver.

Rigtig god sommerferie!

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat