Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nedgørelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11

Det er dejligt at høre, at du laver noget, som du godt kan lide, og som du er god til, det er bare rigtigt ærgerligt, at du oplever at blive nedgjort.

Et gæt kunne være, at han gør det, fordi han er bange for, at du er bedre end ham. Når andre mennesker nedgør en, så tror jeg, de gør det for at få sig selv til se bedre ud over for andre – giver det mening? Måske skal han have at vide både af dig og de andre i bandet, at I er lige gode. Måske vil det hjælpe ham til at føle sig tryg i, at I er to om at synge.

Hvor mon I spiller henne? Er det i en klub, i skolen eller, hvor øver I henne? Grunden til jeg spørger er, at jeg tænker på, om der er nogle voksne? Hvis der er nogle voksne, kan de måske hjælpe dig med at få taget en god snak med ham? En snak om, at det ikke er en konkurrence om at ramme de høje toner bedst, men at I skal noget, som jeg tror er endnu sværere, nemlig at samarbejde om at synge sammen – hvilket jeg tænker er meget sejere af jer, hvis det lykkes for jer.

Du skriver, at du overvejer at gå ud af bandet, men som du selv skriver, er det din drøm. Jeg tænker, at der er flere muligheder. Enten bliver du i bandet og kæmper for det (og som jeg skriver ovenfor prøver at finde en, der kan hjælpe jer med jeres samarbejde) eller også melder du dig ud af bandet. Men husk, at det med at melde dig ud af bandet behøver ikke at betyde, at du ikke kan udleve din drøm - du kan melde dig ud af bandet, men lave et nyt sammen med nogle andre.

Mange knus og kram fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat