Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

shit talk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Tak, fordi du skrevet til Børn Hjælper Børn. Ud fra det, du har skrevet, tænker vi, at du kan få det bedste svar fra en voksen rådgiver, der ved mere om dine rettigheder og muligheder. Derfor får du her et personligt svar, fra en voksen rådgiver på Brevkassen, som vi håber, du kan bruge.

Kære pige på 13 år.

Tak for dit brev. Hvor er det godt du har skrevet ind for at finde ud af hvad du skal gøre.

Jeg skal gøre mit bedste for at hjælpe dig.

Jeg kan godt forstå at dig og dine veninder har haft brug for at tage lidt afstand, fra hende du kalder x.

Det lyder ikke som om hun har været helt nem at være venner med. Gode venner lytter til hinanden og har det rart med hinanden. Det tænker jeg ikke altid har været sådan det var, at være venner med x. Har jeg mon ret i det?

Nu beskriver du, at hun ikke har nogen veninder tilbage.

Hun har heller ikke været i skole i de sidste fire dage og hendes mor har været og hente hendes ting.

Når jeg læser det du skriver, fornemmer jeg også at du er en smule bekymret for hende og hvad der er sket. Er det mon rigtigt forstået?

Du skriver at din tidligere veninde selv er skyld i det der er sket. På den ene side tænker jeg du har ret i det. For når man ikke behandler sine venner ordentligt, er det ikke sikkert at de har lyst til at være venner med én mere.

Jeg kan godt forstå, at I har passet på jer selv og sat en grænse for hende. Det har jo netop været tydeligt for jer, at det ikke var rart.

Alligevel kommer jeg til at overveje, om hun mon selv har set det?

Hvis man er lidt usikker på sig selv og andre, kan det nogle gange være nemmere at sætte en facade på og ‘spille smart’. Det kan være overbevisende, hvis hun er god til at spille den rolle. Men det er ikke sikkert, at det rent faktisk er sådan hun har det.

Selvom du helt sikkert kender x bedre end mig, så tror jeg ikke hun er ond.

Jeg har skrevet med andre, der opfører sig som X, og ofte kan der lægge ting bag, som de slet ikke deler med andre. Ting, som de holder hemmeligt.

Derfor kommer jeg også til at tænke, at der måske er andre ting på spil, der gør at hun opfører sig sådan. Det kan jeg selvfølgelig kun gætte på, men måske du kan følge mig i min tanke?

Selv hvis der er noget galt, så er det stadig okay at sige fra, når nogen gør én ked af det. ligesom x har gjort jer kede af det.

X bliver ikke gladere af at I finder jer i det!

Det lyder måske mere som om, at det er de voksne, der skal se om de kan hjælpe X, så hun kan få det bedre.

Det kan være, at x har brug for en ny start et andet sted, hvor hun ikke sidder fast i de gamle dårlige mønstre?

Det er jo slet ikke sikkert at det er sådan – men jeg kunne alligevel godt forestille mig, at det måske er derfor i ikke ser hende.

Hvis du har lyst, ville det måske være rart hvis du/i snakkede med jeres lærer om hvordan i har haft det med x.

Jeg er sikker på at jeres lærer, nok snart skal fortælle klassen om hvad der er sket.

Men det kan alligevel være rart at snakke med læreren om, hvad der er sket i jeres pigegruppe på det seneste.

Det kunne også være at du havde lyst til at snakke med dine forældre om det. Det hjælper tit at få snakket med nogen om det der fylder. Kunne det være noget du havde lyst til at gøre?

Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine forslag til hvad du kan gøre. Hvis du har lyst til at tale mere om det, er du også altid velkommen til at  ringe til BørneTelefonen på 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat