Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv :(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Mange tak for dit brev.
Hvor lyder det bare som om, du har det svært lige nu. Jeg kan virkelig godt forstå, at det hele kan virke svært lige nu, men heldigvis er der lys forude.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at der kan være mange grunde til, at din hjerteveninde og dig er blevet sat i hver jeres klasse, men det gør det selvfølgelig ikke mindre hårdt. Men det gode ved det hele er jo, at det måske kun handler om 6 uger.

Jeg bider dog mærke i, at du fortæller en del omkring mobning. Du skriver også, at det er drenge fra den klasse, som du nu går i, som tidligere har mobbet dig så meget, at du ikke har været i skole. Jeg tænker, at det er rigtig vigtigt, at du får fortalt dine lærere, hvor svært du har haft det med dem, så de måske kan tage nogle hensyn til dig, næste gange de skal lave nye klasser. Jeg tænker, det er vigtigt, at de ved hvad der er foregået. Du kan jo fortælle dem, at du helst ikke vil derud igen, hvor du ikke kan holde til at komme i skole... Du kan jo også fortælle dem, at din hjerteveninde har været din trofaste støtte gennem alt det her, og uden hende har du svært ved at klare tanken om, at de er i nærheden...

Jeg tænker, det er rigtig vigtigt, at du får snakket med nogen. Du har brug for en voksen, som lytter til dig, og som tager dig alvorligt, og som kan give dig et knus, når du trænger til det. Måske har du en sød nabo eller måske er din hjertevenindes mor en hjælp..? Ingen børn på 11 år skal gå rundt med tanker om at begå selvmord eller gemme sig under dynen for altid. Der er plads til os alle, og vi skal alle have det godt. Prøv om du ikke kan betro dig til nogen, så du får hjælp til at få snakket det her igennem, og måske kan vedkommende også hjælpe dig med at snakke med dine lærere.

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder søde rådgivere klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat