Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mistet min bedste veninde igen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 19 år.

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til BørneTelefonen, og deler dine tanker og oplevelser med os. Jeg kan godt forstå, at du bliver såret og skuffet og savner din veninde, som du har haft mange glade oplevelser sammen med.

I har kendt hinanden – næsten hele jeres liv, og I har været veninder i mange år. Det er utrolig mange år, og det kan ikke undgås, at venskabet ændrer sig. Nogle gange vokser man med hinanden, og andre gange vokser man fra hinanden.

Når din veninde blokerer dig, kan det virke som om, at din veninde ikke ønsker at have kontakt til dig. Det er ikke til at vide, hvorfor din veninde blokerer dig. Men det tyder på, at hun ikke ønsker at tale med dig – om de seneste hændelser. Er I måske vokset fra hinanden?

Det lyder virkelig som om, at du har gjort en indsats for at holde venskabet ’i live’. Jeg kan ikke lade være med at spørge dig, om du har lyst til at bruge mere energi på jeres venskab?

Jeg tænker, at det kan være en god idé, at du mærker efter, hvad der er det rigtige for dig. Giver forholdet til din veninde dig energi? Glæde eller bekymringer? Hvor meget vil du arbejde for at få det til at fungere igen? Du kan forsøge at overveje dette – det næste stykke tid – inden du træffer din beslutning.

Måske har din veninde behov for en tænkepause, men jeg synes, at det virker hårdt, at hun blokerer dig. Er det også sådan, at hun ikke har fortalt hvorfor? Det tænker jeg, må være svært og let kan føre til meget spekulation. Som du så rigtigt selv skriver: Man kan ikke vide, hvad en anden føler uden at spørge. Men når du er blokeret, så kan du netop ikke få lov til at spørge.

For at finde svaret kan du evt. skrive et brev til din veninde og sende det til hende. Dette link kan måske hjælpe dig på vej: Skriv det til nogen

Det er dig selv, der bedst selv finder det rigtig svar. Jeg har stillet nogle forskellige spørgsmål og givet nogle råd, som jeg håber vil hjælpe dig frem til svaret på, hvad du skal gøre.

Du har vist stor styrke ved at skrive til os. Jeg tror, at du vil kunne bruge styrken til at komme ud af den svære situation.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat