Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Misbrugende venskab

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Mange tak for dit gode og ærlige brev. Du er god til at sætte ord på de svære følelser og konflikter, der naturligt kan opstå i et nært venskab.

Det er vigtigt, at et venskab er med til at bringe glæde og tryghed. Det kan udvikle sig over tid, i takt med at man selv udvikler sig. Det er godt, hvis man har et ligeværdigt forhold, hvor der er tillid og respekt - hvor begge kan føle sig trygge ved hinanden.

Du skriver, at hun kan få dig til at hade både hende og dig selv - derfor tænker jeg, at jeres venskab mangler nogle af de ovenstående ting. Har du mon fortalt din veninde, hvordan du oplever det der sker? Måske er hun ikke bevidst om den påvirkning hun har på dig?

Det kan godt være, at hun ikke er enig eller ser tingene på en anden måde. Men hvis du ønsker, at venskabet skal fortsætte, er der nok nødt til at ske nogle ændringer. For det lyder som om, at det fylder meget i dine tanker og at det gør dig ked af det.

Det kan også være, at I har brug for en pause, væk fra hinanden, i en periode. Det kan være svært at sige til en veninde. Og derfor er det vigtigt, at have nogen som kan hjælpe og støtte en.

Du skriver, at du gerne vil snakke med dine forældre og dine lærere - begge dele er en rigtig god idé.

Din forældre kan hjælpe og støtte dig derhjemme. De kender sikker også din veninde godt. Jeg tænker, at du er virkelig god til at skrive om dine tanker og følelser - derfor kunne det måske være en mulighed, at vise dem dette brev? Så kan de forstå, hvad der er på spil for dig, og I kan få en god snak ud fra det.

Desuden kan dine forældre hjælpe dig med, at få det sagt til dine lærere. Måske kan de også hjælpe din veninde med, nogle af de ting der måske kan være svære for hende. I skolen har lærerne mulighed for at være opmærksomme, når de laver makkerpar og grupper. Måske skal I lave nogle madgrupper, så I bliver blandet godt med hinanden - så har du også mulighed for at danne relationer med nogle af de andre i klassen.

De bedste ønsker fremover fra

BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat