Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mine bedste venner er uvenner

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev - og for din tålmodighed. Jeg beklager, at du har måttet vente så længe på svaret.

Jeg kan godt forstå, du er frustreret over at være i klemme mellem dine to venner. Det lyder som om, du er en utrolig kærlig og omsorgsfuld ven for dem begge, og jeg kan godt forstå, du ville ønske, at I bare kunne være sammen, uden at du skal bekymre dig, om de ryger i totterne på hinanden.

Du skriver om en komsammen, som jo allerede har været afholdt, når du læser svaret. Jeg ved jo ikke, hvordan det gik, men jeg håber rigtig meget, at det lykkedes at gennemføre uden ballade. Du skriver også om din fødselsdag, hvor du står i samme dilemma, og jeg ved ikke, om du allerede har afholdt den...

Men under alle omstændigheder tænker jeg, at det ikke er helt rimeligt, at du skal gå med så store bekymringer over de to drenges konflikt. De sætter jo dig i en svær situation ved at være stædige og holde på, at de ikke kan være i samme rum. Gad vide, hvad de ville sige, hvis de fik at vide, hvor meget det faktisk går dig på? Mon de ville tænke lidt over det og måske overveje at begrave stridsøksen - for din skyld?

Den slags kan være rigtig svært, men som regel viser det sig at være en lettelse for alle parter, for det er ikke rart at gå og være gal på nogen i længere tid. Det tapper kræfterne lidt, kan man sige...

Vil du mon kunne snakke med dem om, hvor vigtigt det er for dig, at de kan enes og holde ud at være sammen? Eller måske skrive det til dem? Du kan jo forklare - ligesom her i brevet - hvor ked af det du er over at føle, at du er tvunget til at vælge mellem dem, og at du ikke synes, det er helt fair.

Måske kan det være en mulighed at få en voksen med til at "mægle" - altså en voksen, som I alle 3 godt kan lide og som I har tillid til at snakke med... Hvem kunne det være, hvis du skulle bede en voksen om hjælp?

Jeg håber som sagt, at det allerede har løst sig (det gør den slags jo ind imellem), og så vil jeg sige, at du er meget velkommen til at ringe her til BørneTelefonen, hvis du gerne vil snakke lidt mere direkte med en rådgiver. Det kan nogle gange være rigtig rart, og man kan få øje på nogle muligheder, man slet ikke havde tænkt på, fordi rådgiveren kan spørge ind til flere ting på den måde. Nummeret er 116 111, og det er helt gratis at ringe.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat