Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min vens kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng

Hvor er du bare omsorgsfuld, at du bekymrer dig sådan om din ven. Det må være svært at opleve, at han ikke har tid til andet end hende. Tak fordi du deler det med os.

Det sker ret tit, at man i et nyt forhold kommer til, at bruge al sin tid på kæresten. Nogle gange opdager man det faktisk ikke selv, fordi man kan være så forelsket. Du kender måske det udtryk, der hedder: Forelskelse gør blind? At man bliver så opslugt af forelskelsen, at man har svært ved at fokusere på andet. Har du selv prøvet at have det på den måde? Det kan være, det er sådan din ven har det. Måske ser han slet ikke, at han ikke er social og ikke følger med i skolen længere.

Det kan være en rigtig god idé at snakke med ham om, hvordan du og andre har det og oplever ham. Det kan være svært at høre, at ens venner ikke kan lide ens kæreste. Prøv at forklare ham, at I faktisk er bekymrede for ham og jo gerne vil ham det bedste. Måske kan I også spørge ind til, hvad det er ved hende, der er så fantastisk. Han ser måske noget andet end I gør.

Hold bestemt fast i din ven. Især hvis du er bekymret for ham, så er det nu du skal holde fast i stedet for at give slip. Jeg håber, du får talt med din ven.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat