Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min venindes opførsel er mærkelig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Jeg kan godt forstå at det må være irriterende at din veninde virker som om hun tror hun er bedre end alle andre og nedgør alle. Måske kan du prøve at spørge hende om hvordan hun har det.

Måske har hun det svært i øjeblikket og har derfor brug for at hævde sig lidt over andre. Det kan også være at hun ikke tænker over at hun kommer til at gøre det og så kan det jo være rart for hende at få at vide på en stille og rolig måde at hun virker sådan på dig.

En anden ting jeg kom til at tænke på er jeres alder. I er jo lige midt i puberteten, med alt hvad dertil hører. En af de ting er bl.a. at sætte grænser og bestemme mere over sit eget liv. Måske kan det tænkes din veninde prøver at bestemme over sit eget liv ved at tro at hun ejer det hele. Det går så over dine grænser og du bliver sur. Når du bliver sur, bliver din veninde sur og giver dig skylden og så bliver du gal, for så har din veninde virkelig overtrådt dine grænser. Det kan være at I kan tage en snak om hvordan I lader hinanden få lidt mere plads. Måske kan I lave en aftale om at når I siger ”stop”, så skal I lige give hinanden ro til at falde ned og så kan I snakke om tingene. Hvis I prøver at tænke på puberteten, og alt hvad den har med sig, som sådan en irriterende ting, der prøver at styre jeres liv og laver rod i det hele, så kan det være at I kan grine lidt af nogle af jeres skænderier og irritationer.

I forhold til dit temperament, så er det jo en måde du fortæller dig selv hvor dine grænser går. Det er rigtig godt at du kan mærke dine egne grænser, og det er helt normalt at blive sur og engang imellem tilmed også rasende, for det er jo en måde ”grænserne” siger at du ikke vil finde dig i det. Det vigtigste er bare at du ikke kommer til at gøre noget du fortryder, lige når raseriet er værst og der kan det hjælpe lige at trække vejret et par gange, tænke over hvad det er der gør dig rasende og hvad du kan gøre ved det. Måske skal du lige vente et par timer før du gør noget, fordi raseri nogle gange kan overskygge fornuften, så man hurtigt kan komme til at gøre noget man måske fortryder.

Det er rigtig godt at du får snakket med din mor om det, så hun kan hjælpe dig, men jeg tror du også bliver nødt til at snakke med din veninde, for det er jo hende der gør at du bliver så irriteret og vred..

Jeg håber I finder ud af at få snakket om tingene så I fortsat kan have et godt venskab.

Kærlig Hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat