Brev

Min veninde skal flytte skole

Kære børnetelefonen.

Jeg er en pige som går i 7 klasse

og Jeg har fånet ud af at min bedste veninde skal flytte skole fordi at hun ikke trives i hendes klasse

jeg vil selvfølgelig gerne flytte med men min mor og far siger at jeg ikke må.

Hilsen en pige i 7 klasse

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige i 7. klasse

Jeg kan godt forstå, at du er ked af, at din veninde skal flytte skole. For hende bliver det forhåbentlig godt, og måske får du en gladere veninde fremover, fordi hun trives bedre i sin nye klasse. Men for dig er det trist, at du må undvære hende i skolen.

Det må være dejligt for din veninde, at du vil gøre så meget for hende, så du selv gerne vil flytte skole, men dine forældre siger nej. 

Det kan der være mange grunde til, og du er jo nok nødt til at acceptere, at du ikke får lov.

Jeg kan ikke læse ud af dit brev, om din veninde går i din klasse eller i en anden klasse. Men hvis hun går i din klasse, tror jeg, det ville være godt for dig at begynde at tænke på, hvem du kan knytte dig til i stedet for. Hvilke muligheder har du? Hvordan kan du blive veninde med andre piger i klassen? Du kunne evt, også snakke med din klasselærer om det.

Hvis hun går i en anden klasse, betyder det måske mest for dig i frikvartererne, at hun ikke er der? Igen må du prøve at overveje, hvem du kan knytte dig til i stedet for, og hvem du har noget til fælles med.

Og så vil jeg foreslå, at du og din veninde planlægger, hvordan I kan sørge for stadig at ses rigtig meget i fritiden. Det er der jo heldigvis mulighed for. 

Held og lykke med det ønsker BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat