Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde presser mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Jeg kan virkelig godt forstå, at du synes, det er svært. For selvom din veninde overskrider dine grænser – så er du også glad for hende. Alligevel er du nu der, hvor du bliver tvivl, om du stadig vil være veninde med hende. Og det forstår jeg godt. En god veninde skal ikke presse én til at gøre ting, man ikke ønsker.

Du skriver, at du ikke ved, hvordan du skal sige fra. Det kan også være svært, men jeg lægger mærke til, at du har lyst til det, og det skal du holde fast i. For det er klart, at din veninde skal behandle både dig og dine forældre med respekt. 

Det kan være meget svært at sige fra lige i situationen. Og det kan være mindst lige så svært at tale om det bagefter. Jeg tænker derfor på, om du kunne skrive et brev til din veninde? Her kan du forklare, hvilke ting du gerne vil have, hun stopper med, og hvilke ting ved jeres venskab, du er rigtig glad for? Et brev kan være en god hjælp til at få sagt det, man tænker og føler og til at sikre, at man får sagt det hele.

Jeg tænker også, at det måske kunne være godt for dig at snakke med dine forældre om, hvordan du har det med din veninde. Det kan være, at dine forældre kan støtte dig i at sige fra og hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du ønsker, at forholdet til din veninde skal fortsætte.

Jeg lægger mærke til, at du skriver, hun er en af dine "bedste" veninder. Det vil sige, at du har flere gode veninder, hvilket er rigtig godt. Måske kunne du, for en periode, fokusere lidt på de andre veninder og mærke efter, hvordan dit forhold til din anden veninde skal være.

Jeg ønsker dig held og lykke med jeres venskab og håber, at I kan få det løst, så det bliver de gode stunder, der fylder mest.

Mvh

BørneTelefonen

 

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat