Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde er ked af det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Det kan være rigtig svært, når en man elsker har problemer og er ked af det. Man kan føle sig helt utilstrækkelig og blive i tvivl om, hvordan man hjælper bedst. Jeg kan godt forstå, at det er svært for dig. Men når du fortæller om, hvordan du lytter og forsøger at trøste hende, så tænker jeg, at hun er heldig at have dig som veninde, som elsker hende højt. Det betyder rigtig meget at mærke, at man er elsket, når man har det svært. Det er tydeligt, at din veninde har tillid til dig og stoler på dig, når hun tør dele alt det svære med dig. Og det at kunne dele er vigtigt, når man skal have det bedre. Man siger: "At dele er at hele". Det er nemlig vigtigt ikke at gå med sine problemer selv.

Jeg synes, du gør det helt rigtige ved at spørge og lytte til din veninde, men jeg kan også høre, at du selv bliver ked af det og synes det er lidt overvældende ind imellem. Derfor tænker jeg, at du måske også har brug for at snakke med nogen om det? Jeg tænker, at du evt. kunne tale med en voksen, du har tillid til, måske dine forældre eller en lærer? Det kan være rart at få det vendt med en, som ikke er helt så tæt på.

En anden mulighed er, at du og din veninde sammen kan snakke med en voksen, I taler godt med. Så kan I begge to høre, hvad den voksne råder til, og på den måde støtte hinanden.

En tredje ting som måske også kan hjælpe er, at I laver noget sammen, der ikke har med problemerne at gøre. Hvis man hele tiden snakker om sine problemer, kan de komme til at fylde det hele. Derfor er det godt, hvis I kan lave noget hyggeligt og sjovt sammen, som kan få de triste tanker skubbet lidt væk for en stund. Det kan f.eks. være sammen med et par veninder mere, så du ikke selv skal finde på det hele. Det lyder som om din veninde egentlig har mange gode venner. Måske kunne I lave noget sammen med et par stykker af dem? Det kunne være en filmaften med popcorn hjemme hos en af jer, det kunne være en tur i svømmehallen, I kan lakere negle og få inspiration fra youtube eller hvad I nu synes kunne være sjovt og hyggeligt.

Jeg håber, at du kan bruge svaret her. Hvis du eller din veninde har brug for at få snakket lidt mere om det, skal du skal vide, at både I er meget velkomne til at ringe ind eller sende SMS til BørneTelefonen på 116 111. I kan også logge på chatten, hvis I har brug for at snakke med én af vores rådgivere der.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat