Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min “veninde” er irriterende

hej bt

jeg er pige på 13, som går i 7. klasse. Vi fik nye klasser her i 7. og jeg endte i samme klasse som denne her vildt irriterende pige, vi er i samme vennekreds, og nu tror hun bare at vi er bedste veninder. Føler seriøst at jeg skal dø. Hverdag når jeg kommer i skole kommer hun løbende imod mig og siger “hej bedste veninde”, og det er altså vildt belastende, kan virkelig ikke holde hende ud. Nu har jeg jo gået i 7. klasse i 9 måneder, og det bliver værre og værre.
Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt se, det er en svær situation at stå i, og at det er svært at regne ud, hvad du skal gøre. Jeg vil forsøge at give dig nogle råd med på vejen.

Du skriver, at I fik nye klasser i 7., og her kom du bl.a. i klasse med pigen, som du nogle gange bliver irriteret på. Når man kommer i en ny klasse, kan man godt blive usikker på de andre, og det hele skal have tid til at ”falde på plads”. Kan du følge mig i det? Måske pigen forsøger at snakke en masse med dig, fordi hun virkelig håber, at I kan blive gode venner?

Selvom det kan være rigtig svært at komme i gang med, så kan det være en god idé at lære pigen bedre at kende. Når man kender hinanden bedre, så bliver man ofte mindre irriteret. Men det er naturligt, at man kan blive irriteret på hinanden, også selvom man er rigtig gode venner. Hvis man kender hinanden bedre, har man måske også lettere ved at sige fra, hvis der er noget, man ikke bryder sig om. Måske kan du med nogle andre i klassen og bruge tid med hende uden for skolen?

Når man går i en klasse, så er man i et fællesskab med nogen, man ikke selv har valgt. Derfor kan man ikke være lige gode venner med alle. Men selvom man ikke nødvendigvis skal være gode venner med alle, er det rigtig vigtigt, at man er en god kammerat overfor alle alligevel. Sådan er man nemlig med til at sørge for, at alle har det godt i klassen. Jeg håber, at du kan følge mig?
Derfor kan det også være en god idé, at tage en snak med læreren, som forhåbentligt kan hjælpe til.

Når irritationen kommer til dig, kan det måske være godt at huske på, hvordan du gerne ville at dine venner behandlede dig, hvis de blev irriterede på dig. Altså hvis situationen var omvendt. På BørneTelefonen hører jeg fra mange andre, at de gerne vil have at vide, hvis de gør noget, der irriterer andre eller gør andre kede af det. Sådan får de nemlig mulighed for at gøre det anderledes fremover. Jeg ved ikke, om du også har det sådan?

Jeg håber, at du har mod på at tage en snak med pigen i din klasse, eller at du i fællesskab med læreren eller de andre i klassen kan finde på nogle løsninger, så I alle får det godt sammen i klassen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat