Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde er hele tiden sur på mig

Hej Brev kasse

jeg har et porblem med Min Bedste veninde,

hun bliver hele tiden sur på mig og jeg kan ikke være sammen med min anden veninde unden hun bliver sur på mig og det gør mig rigtig ked af det

så jeg vil bare gerne have hjælp til det..

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år. 

Det er aldrig sjovt, når ens veninde er sur eller hvis man bliver uvenner. Nogen gange skal man huske sig selv på, at der er en rigtig stor chance for, at man nok skal blive gode veninder igen. Især hvis man får snakket om de ting man er ueninge om. 

 Jeg synes, at du skal fortælle din bedste veninde, at du bliver rigtig ked af det, når hun er sur. Jeg synes også, at du skal spørge indtil, hvorfor hun bliver sur. Måske har det slet ikke noget med dig at gøre. 

 Det kan være, at din bedste veninde bliver lidt misundelig eller føler sig ensom, når du er sammen med din anden veninde. Det er selvfølgelig ikke i orden, hvis hun bliver det og det er noget din bedste veninde også skal lære er ok. Men I kunne måske en gang imellem være sammen alle tre? Du skal selvfølgelig stadig kunne være sammen med andre, uden din bedste veninde. Men en gang i mellem kan det være helt fint at være flere sammen. 

Prøv at tal med din veninde om det. Så har hun også en mulighed for at ændre på det. Måske er hun slet ikke bevidst om, at hun ofte bliver sur og især, når du er sammen med andre. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen. 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat