Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min veninde driver mig til vanvid konstant

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17

Tak for dit brev. Til at starte med vil jeg fortælle dig, at du bestemt ikke er for gammel til at skrive til BørneBrevkassen.
Jeg kan godt forstå, at du tænker, at jeres forhold ind imellem er lidt problematisk. Det lyder som om, at du er glad for din veninde, men at du nogle gange er nødt til at overskride dine egne grænser for at ses med hende, mon det er rigtigt forstået..?

Jeg tænker, at der i et venskab skal være plads til og accept af begge parter... Og ud fra dit brev lyder det som om, at du virkelig forsøger bl.a. ved at du respekterer ikke at bande hjemme hos din veninde o.l., men at det måske ikke helt er gengældt..? Måske din veninde slet ikke er opmærksom på, hvad du tænker og føler?

Så kunne en idé være, at du konfronterer hende med det..? Ville du have mod på det..? En hjælp for dig kunne måske være at skrive hende et brev..? På denne måde får du nedskrevet alle de ting, som du finder svære ved jeres venskab, samtidig med at du kan få fortalt hende, at du holder meget af hende. Måske kan du fortælle hende, at du respekterer hendes tro/religion, men at der er nogle ting, du ikke vil involveres i - ikke fordi du ikke holder af hende, men fordi du har en anden tro... ? Og måske kunne du påpege, at det gør dig ked af det, at hun i skolen eller andre steder kommenterer dit tøj og sprog. Og derudover at du føler, at du giver meget af dig selv i jeres venskab, men ikke føler, at det er gengældt..?

Det er i hvert fald vigtigt, at der er plads til jer begge - samme religion eller ej...

Måske du kunne have gavn af at vende situationen med en rådgiver på BørneTelefonen på 116 111 (det er anonymt og gratis - og du er ikke for gammel). Det gode ved rådgivningen på BørneTelefonen er, at rådgiveren har mulighed for at spørge ind til nogle ting, som jeg ikke har mulighed for her på BørneBrevkassen.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat