Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år.Tak for dit brev, som beskriver, at du er oprigtigt bekymret for din veninde og hendes søskende.Din veninde er heldig at have en ven som dig, som ikke bare lukker øjnene for det, du ser og fornemmer.Det lyder til, at din veninde har det svært derhjemme. Når hun ikke har betroet sig til dig, kan det måske være fordi hun er bange for, at andre skal få at vide, hvad der foregår hjemme hos hende. Hun ved måske ikke, hvem der kan hjælpe hende, og hun er måske bange for hvad der vil ske, hvis andre får det at vide...Jeg ved, at når børn bliver behandlet dårligt af deres forældre, eller der foregår ting i familien, som ikke er rare, vil mange børn holde det hemmeligt, for at beskytte forældrene, som de elsker og har tillid til.Du foreslår selv, at du kan prøve at snakke med hende, det synes jeg er en rigtig god ide. På den måde kan du finde ud af, om der virkelig er grund til bekymring, og din veninde ved, at du er der for at hjælpe hende.Det kan jo være, at forældrene har en krise, og at de derfor ikke har så meget overskud til børnene, og den dårlige stemning kan være grunden til, at din veninde er trist og ulykkelig. Desværre påvirker voksnes problemer ofte børnene, som så kan gøre dem meget ulykkelige og usikre.Hvis hun siger, at der ikke er problemer i hjemmet, og du føler, hun skjuler sandheden, kan du måske alligevel foreslå hende at tage kontakt til en voksen, som I har tillid til. Det kan være en lærer eller en pædagog på skolen.Hvis hun betror sig til dig, og det viser sig, at forældrene faktisk slår hende og hendes søskende, har familien brug for hjælp.Det første skridt kunne være, at I sammen kontakter sundhedsplejersken på jeres skole. Hun kan være god at snakke med og betro sig til, og hun ved, hvad der videre skal ske, for at din veninde og hendes familie får den hjælp, de har brug for .I kan også sammen ringe til Børnetelefonen på 116 111, hvor der er søde voksne at snakke med.Jeg synes, det er utrolig flot af dig, at du har skrevet til BørneBrevkassen, fordi du er bekymret for din veninde. Du har gjort det helt rigtige, du viser at du er der for hende, og at du gerne vil hjælpe hende.Samtidig skal du huske, at det oftest vil være nødvendigt at få hjælp fra voksne, så du ikke føler, at din venindes problemer er dit ansvar, for du skal ikke bære den bekymring helt alene.Venlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat