Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min Veninde<3

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Først vil jeg sige, at der er mange piger, der har det som dig. Det er aldrig rart at føle sig tilsidesat af en veninde. Det kan få én til at føle sig usikker på venskabet. Og det er ikke rart. 

Selvom det kan føles svært, så tror jeg, at det ville være rigtig godt for dig og din venindes venskab, at du får fortalt hende, hvordan du har det. På mig lyder det som om, at du er en pige, der er rigtig god til at sætte ord på dine følelser. Jeg tror slet ikke, din veninde ved, at du har det sådan. Og det skal hun vide. Fortæl hende at det gjorde dig ked af det. At du følte, hun valgte S fremfor dig.

Jeg er sikker på, at hun ikke har gjort det for at gøre dig ked af det. Hun har sikkert bare syntes, det lød sjovt at skulle med ud og sælge julekalendere, og da de så var færdige med det, så kunne de ligeså godt hænge lidt ud.

Samtidig er det også vigtigt, du accepterer at din veninde også har andre veninder, såsom S. Jeg tror bestemt ikke, det er fordi, hun bedre kan lide S end dig, hun vil bare gerne være veninder med jer begge to.

Jeg tænker, om der måske er nogle andre piger på skolen, som du hygger dig med? Måske du ville kunne være sammen med dem nogle af de dage, hvor din veninde skal se S.

Hvis du lavede noget mere sammen med nogle af de andre piger, kunne det være, de også kunne blive nogle gode veninder, som du har lyst til at bruge mere tid sammen med, ligesom du har med L.

De bedste hilsner fra
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat