Brev

Min ven slog mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 19 år

Det er på ingen måde okay at slå – hverken ens venner eller nogen andre. Det kan være en god idé at få sagt til ham, at det faktisk ikke er okay, at han slår. Måske er det en reaktion på en masse ting, han ikke har fået snakket ud om. Men derfor er det stadig ikke okay at slå. Og det skal han have at vide, så det ikke sker igen. Når du siger det til ham, kan du måske spørge ind til om der er noget, han vil tale om.

Nogen gange når man ignorerer at tale om ens uenigheder, kan det føles som en ballon der vokser sig større og større. Til sidst kan ballonen ikke bære mere og går i stykker. Din vens reaktion kan måske være et råb om hjælp.

Det er svært at sige om du stadig skal være venner med ham eller ej, men måske jeres venskab faktisk kan blive rigtig godt, hvis I begynder at snakke sammen i stedet for at ignorere hinanden. Om ikke andet så fortjener du og han at få talt. Og du kan sige det som du har skrevet her i dit brev. Måske kan det i sig selv hjælpe på den tvivl i hjernen, som du så fint beskriver. Den kan være svær og stressende at have i kroppen. Måske hjalp det også at få skrevet brevet herind til? Det kan give lidt klarhed i sig selv. Ellers tænker, om du har nogen at snakke med? Det kan være en veninde, dine forældre eller måske en helt tredje. Når ens hjerne bliver fyldt med så mange tanker, er det vigtigt at tale om dem med nogen. På den måde deler man alt det svære og er ikke alene i det. Måske har du endda en god ven/veninde som også kender ham? Så kunne du få nogle gode råd til, hvordan du bedst snakker med ham.

Du er også altid velkommen til at ringe ind på 116111. Her sidder rigtig søde rådgivere klar til at hjælpe, og du kan få flere råd til hvordan man bedst snakker om noget svært.

Jeg håber mit brev har hjulpet dig lidt på vej.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat