Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min fremtid/skole/vener^^

Hej,

Jeg er en pige på tolv år, jeg har gået på ca. 5 skoler i mit liv, og har stort set kun haft et problem på de to skoler, jeg føler at jeg gør alt forkert da nogen ikke kan se hvad andre gør/siger til mig,

jeg er blevet smidt ud af en af mine skoler for ca. 1 måned siden, jeg skal hele tiden skifte venner og indrette mig efter noget nyt og det syntes jeg efterhånden har forandret mig for meget, jeg er blevet en pige der ikke gider lektier, skole, kærester eller nogen andre her i livet, jeg skal snart møde nye klasse kammerater igen, men da jeg her blev smidt ud af min gamle skole sagde jeg til mig selv at jeg vil ikke have andre venner, og det måtte jeg så ændre på igen, da min gamle klasse var noget af det bedste der var sket for mig her i mit liv, klassen tog mig som jeg var ville have mig til at være den jeg var, men på sammentid var der også en lære der gjorde et dårligt indtryg på vores andres liv, føler hun har ødelagt mit liv,

og der er så mangen problemmer i mit liv, her de seneste 5 uger har jeg grædt meget i weekenderne og tænkt over mit liv, og jeg kan ikke holde mig selv mit liv eller andre omkring mig ud mere, og jeg føler mig for anderledes i min nye klasse jeg ved ikke hvad mit største problem er men jeg har så mangen af dem:’i….

Kh B….. som jeg bliver kaldt:) håber ikke i syntes det var for lang, har bare så meget i hovedet:(

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”B”.

Mange tak for dit brev. Pyha, det lyder godt nok som om, du trænger til, at der er en god voksen, som kan lytte og give dig et knus…

Når jeg læser dig brev, tænker jeg, at du har rigtigt mange ting at slås med… Jeg kan godt forstå, at du føler du har mange ting i hovedet.  

Jeg tænker, det er rigtig vigtigt for dig, at du finder en god voksen, som du kan have tillid til og som du kan snakke med om de her ting… Det fylder rigtig meget, når man går med det alene…

Nu ved jeg jo ikke, hvor meget dine forældre er med i det her…? Men ellers tror jeg måske det kunne være gavnligt for dig at snakke med en professionel omkring de mange svære ting, som du går igennem i dit liv… Det kunne f.eks. være skolepyskologen eller måske skolens AKT-lærer, der jo netop har til opgave at hjælpe med at sørge for at der er trivsel på skolen...? Han eller hun ville formentlig kunne hjælpe dig med at få lidt styr på de ting, der fylder.

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat