Brev

Min Besteven gør mig ked af det

Hej BB

min beste ven begyndt og gøre mig ked af

iDag skulle han have en anden af mine venner hjem hos ham og det var helt fint synstes jeg

så spurte jeg måtte være med

så sagde han nej

helt okay svaret jeg

men bag efter siger måske vis du starter til fodbold igen

men har ik Lust fordi den sidste træner sendte mig næsten altid hjem og blev faktisk væk i en hel time på et tidpunkt

men det var ik så meget det det handlet om

jeg blev meget ked af det da min ven sagde at måske vis jeg startet til fodbold igen

og det skal siges at ham den anden har også gået til fodbold før

Og det ik første gang at jeg ik må være med

har ik være sammen med udenfor skolen i lang tid

jeg føler bare at vi er venner for jeg kan passe hans marsvin

please hjælp mig

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng 12 år

Hvor er det bare sejt, at du skriver til Brevkassen, for jeg kan høre på dig, at du er rigtigt ked af, at du og din ven ikke ses så meget lige for tiden. Problemer og bekymringer har det med at vokse sig større, hvis ikke man fortæller nogen om dem, men det har du lige gjort nu.

Du følte dig udenfor, da din bedste ven skulle ses med en fælles ven og du ikke også måtte være med. Du skriver, at du er helt fin med, at din ven ser andre venner. Men det gør dig derimod ked af det, når din ven siger til dig, at I måske kan ses, hvis du starter til fodbold igen.

Jeg kan godt forstå, at det gør dig frustreret, at din ven siger sådan til dig. Man kan ikke bestemme over hinanden på den måde. Du skal kun starte til fodbold, hvis du har lyst til at gå til fodbold. Nogle gange kan man desværre godt komme til at sige noget, man ikke mener, – også selv om man er bedste venner. Det kan være, at du også selv har prøvet det engang?

Men måske var det slet ikke sådan, han mente det, – måske savner han bare, at du også spiller på fodboldholdet? Hvad ville der mon ske, hvis du fortalte ham, at du savner at være sammen med ham efter skole, som I plejer at være det, men at du ikke har lyst til at gå til fodbold igen?

Jeg tænker på, om der mon er andre i din klasse, som du kunne lave noget sjovt med? Det er helt almindeligt, at selv de bedste venner lige kan have brug for også at se andre venner. Måske du kunne starte på noget sport eller en anden hobby med andre fra klassen? Eller du kunne invitere et par klassekammerater hjem til noget film, gaming, pizza eller noget helt andet, som du synes kunne være hyggeligt. Hvad tænker du om den ide?

Jeg kan se, at venskab betyder meget for dig, så jeg håber, at du vil overveje at snakke med din bedste ven. Jeg håber også, at du får mod på at invitere andre hjem til noget hygge hos dig, så du kan få nogle flere venner at hænge ud med i fritiden.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat