Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedsteveninde, mig og hende den anden.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Mange tak for dit brev. Når man lukker en ny ven ind i en vennegruppe, så sker der ofte en forandring. Det kan godt føles svært, hvis man faktisk var glad for hvordan, det var før.

Du skriver, at din veninde ændrer sig, når I er sammen med jeres nye veninde. Tit er det sådan, at vi mennesker opfører os på lidt forskellige måder alt efter, hvem vi er sammen med. Måske kender du det selv. Det kan være, at der er forskel på hvordan du er, når du er sammen med dine forældre, og når du er sammen med dine veninder.

Det kan også være, at der er forskel på, hvordan du er, når du er sammen med dine forskellige venner. Og det er faktisk helt almindeligt. Jeg tænker, at det kan være noget af det, der sker med din veninde. Måske er der bare forskel på, hvilke sider din veninde får lyst til at vise af sig selv, når hun er sammen med dig, og når hun er sammen med jeres nye veninde? Det behøver ikke at betyde, at der er noget galt med dig eller jeres venskab.

Dig og din veninde har været vant til at bare at være jer to i rigtig lang tid. Og så kan jeg godt forstå, at det føles svært, når der kommer en ny med, som også får din veninde til at ændre sig.

Måske kan du fortælle din veninde, at du har lagt mærke til, at der sker noget, når jeres nye veninde er med. Du kan for eksempel sige det, som du skrev med, at du føler dig splittet.

Så kan du fortælle hende, at du kan blive i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, når i alle tre er sammen. I har været vant til at være to. Måske har i brug for at finde ud af, hvordan i skal være tre.

Det kan være, at det ville hjælpe lidt, hvis dig og din veninde inviterede jeres nye veninde med til at lave nogle ting, som I plejede at lave. Det kan for eksempel være, at I har en yndlingsfilm, som I kan se sammen med jeres nye veninde, så hun også får mulighed for at forstå og se, hvad I to laver, når I er sammen og blive en del af det.

Du skriver, at du ikke ved, om du er jaloux. Jalousi behøver ikke at være en dårlig ting. Jalousi kan hjælpe én til at se, at der er noget, som man gerne ville have var anderledes. Så man kan faktisk bruge følelsen af jalousi til noget godt, hvis man bare gør noget ved det.

For eksempel har du skrevet herind fordi, der er noget, som ikke føles rart. Det er et super godt eksempel på, at du faktisk bruger følelsen af, at du gerne vil have noget skal være anderledes til at gøre noget ved det. Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig på vej med det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat