Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedste venindes bedste ven…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13

Tak for dit brev. Det lyder som om, at dit venskab med din bedste veninde har ændret sig, efter hun er blevet gode venner med den anden pige. Det er meget naturligt at føle sig udenfor, når man førhen har været meget sammen, og måske uden der har været nogen andre. Når der så er en tredje veninde, kan man godt reagere ved at føle sit venskab truet, og man kan blive jaloux. Men det gavner faktisk ikke noget. For jalousi og frygten for, at hun ikke vil være bedste veninder mere, kan faktisk gøre at ens venskab ikke bliver ligeså sjovt, som det var engang.

I stedet skal du måske tænke på, at selvom din veninde får flere veninder, betyder det ikke, at du betyder mindre for hende. Det lyder også som om, din veninde stadig holder rigtig meget af dig, og hvor er du heldig, at du skal med til London. Det synes jeg, du skal glæde dig over. Jeg tror, du skal stole på hvad din veninde fortæller dig, og at hun oprigtig gerne vil have dig med, fordi du er hendes bedste veninde.

Siden I nu alle tre piger går i klasse sammen, så tænker jeg, at det måske vil være hjælpsomt for dig at prøve, om du kan give plads til, at din bedste veninde også kan blive rigtig gode venner med andre, også for at I to kan beholde jeres gode venskab. Det kan være svært at vænne sig til, at man ikke længere er to alene sammen, men hvad ville der ske, hvis I alle tre lavede noget hyggeligt sammen?

Jeg tænker også på, at det kunne være gavnligt for dig at tænke på, at du også kan have flere gode veninder. Ofte er det nemlig sådan, at alle ens veninder er lidt forskellige. Nogen er gode til at få en til at grine og finde på sjove ting, mens der er andre der er gode at snakke med om alting. Derfor kan det være dejligt at have flere veninder, som man kan bruge til forskellige ting.

Kram fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat