Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedste ven har en depression

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære bekymrede veninde.

Mange tak for dit brev, hvor er det dejligt, at du er så glad for din ven, og hvor er det flot, at du prøver at hjælpe ham ved at komme med gode råd og være positiv!   

Jeg bliver bekymret for din ven, når du skriver at han har det så skidt at han ikke spiser og kan finde på at slå sin hånd i væggen flere gange… Det får mig til at tænke på, at det er så svært for ham, at det er nogle voksne og måske endda professionelle, der skal hjælpe ham, og at det simpelthen er for stor en opgave for en god veninde... Du skal selvfølgelig blive ved med at være den gode veninde, med de gode råd og positive oplevelser.

Jeg ved ikke, om din ven har haft kontakt til kommunen? Jeg tænker, at det ville være en rigtigt god ide at få nogle professionelle ind, som kan sørge for at samle trådene. Det er rigtig ærgerligt, at oplysningerne aldrig kom videre til lægen, og jeg tænker, om hans forældre overhovedet ved, hvor dårligt han har det? Jeg ved, at ret mange unge er dygtige til at gemme, hvor skidt de har det, samtidig med at det for forældre er rigtigt svært at se og vide, at deres barn har det rigtigt skidt... Kunne det være en mulighed for din kammerat at fortælle sine forældre, hvor skidt han egentligt har det? Han kunne måske skrive et brev til dem, hvis nu det er for svært for ham at sidde og fortælle det til dem?   

På kommunen arbejder der socialrådgivere, der har ansvaret for at hjælpe unge og børn, der har det svært. Man kan få kontakt til dem ved at ringe derop, eller måske han kunne tale med sin lærer om, hvor skidt han har det? Lærere kan nemt finde ud af, hvem det er de skal kontakte for at få noget hjælp. Han og hans forældre skal tale med en fra kommunen, der så skal hjælpe med at finde den rigtige hjælp til ham. Jeg ved, at det kan være rigtigt svært for unge at fortælle en, der arbejder på kommunen, hvor svært man faktisk går og har det, derfor har man ret til noget der hedder en bisidder. En bisidder er en voksen, der skal støtte én i kontakten til kommunen, altså hjælpe med at fortælle, hvordan man går og har det. En bisidder kan være en, man kender i forvejen og stoler på, men det kan også være en fra Børns Vilkårs bisidderkorps. Du kan evt. vise ham den hjemmeside, som du finder her.

Jeg synes, at du har gjort rigtig meget for din ven, og håber at du forstår, at han har det så svært, at det er for stor en opgave for dig (og alle andre unge). Det er ikke fordi du ikke er god nok, men det handler simpelthen om, at han har det for skidt til at blive hjulpet godt nok af venner… Jeg ved ikke, hvordan han vil reagere, men du kunne måske vise ham dit brev og mit svar for at vise ham, at du tænker på ham, og at han har brug for noget hjælp? Det kan jo være, at han så kunne ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på UngeChatten og få noget råd og vejledning fra en af de voksne, der sidder derinde og er klar til at lytte.   

De bedste hilsner fra
BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat