Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedste ven….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Det er jo altid dejligt at have en bedste ven. Men det er godt, at du siger fra over for ham, når han spørger om, I skal være kærester. Det er det helt rigtigt, at du ikke skal være kæreste med en voksen på 25 år. Det er meget bekymrende, at han spørger dig om det, også selvom han laver sjov med at børnenappe dig. Det er altså ikke ok, det han gør!  

Det er så godt, at du passer på dig selv og mærker, at der er for meget. Mon du har talt med nogen andre voksne om, at du har en ven på 25 år, som også spørger, om I skal være kærester? Ellers ville det være en rigtig god idé at sige det til en god voksen, der kan hjælpe dig med at sige fra.  Det han gør er faktisk ikke lovligt, og det ved han godt! Det står nemlig i loven, og den skal man kende som voksen. 

Det er altså ikke dig, der gør noget forkert - det er ham, der er voksen og ved, at han gør noget forkert.

12 års aldersforskel er for meget, når den ene er barn og den anden voksen. Jeg tænker, at med så stor en aldersforskel, har man forskellige interesser og tanker. Du er barn/ung og skal hygge dig med dine veninder, fritidsinteresser, og om et par år finde ud af, hvad du gerne vil efter folkeskolen. Han er i voksenlivet. Måske han tænker mere på forhold, sex og at stifte familie på et tidspunkt.  Hvad tænker du om det? 

Du lyder som en fornuftig pige, der står ved dine beslutninger. Hvilket er rigtig godt. Og det skal du blive ved med. Han er nødt til at acceptere, at du ikke vil være kærester.

I forhold til om du skal droppe kontakten til ham, så vil jeg anbefale dig at droppe kontakten. Så du undgår, at han kommer til at presse dig over dine grænser. Og måske har du brug for hjælp til at stoppe kontakten med ham - det kunne være en god voksen. Måske en af dine forældre, der kan hjælpe dig med det, også selvom det kan virke svært.

Det er bare rigtig vigtigt, at han ikke overskrider dine grænser. Og derfor er det bedste at droppe kontakten. 

Du må meget gerne skrive eller ringe ind til os på 116111, så kan vi snakke mere om, hvordan det gik med at droppe kontakten. Nogen gange kan det nemlig være svært at få en voksen til at forstå et nej.

Du er meget velkommen, og jeg håber også, at du har en voksen, der kan støtte dig i det her. 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat