Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kysset med veninden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12
Tak for dit brev. Du fortæller om den her skyld du føler, fordi du har kysset med din veninde, selvom du ikke rigtigt havde lyst til det. Du spørger hvad du skal gøre for at komme af med den skyldfølelse.
 For det første vil jeg fortælle dig, at jeg ved at mange har prøvet noget lignende, uden at det betød andet, end at det var spændende at prøve. Man kan sige, at det er en måde lige at afprøve, hvordan det er at kysse en man er tryg ved. I har jo kysset hinanden som veninder og ikke som kærester. Så det jeg vil sige med det er, at du ikke er unormal fordi du har prøvet at kysse med din veninde. Du fortæller at du er kristen og har forsøgt at bede til Gud, men at det ikke har hjulpet. Jeg kan ikke vide det, men jeg tænker nu, at din Gud nok gerne vil tilgive dig.
Jeg fornemmer at det, der er det sværeste for dig måske er, at du har gjort noget som du egentlig ikke havde lyst til. Er det mon rigtigt forstået? Måske syntes du, at det var en sjov leg, men den gik på en måde for vidt for dig. Din veninde har det åbenbart ok med det, og det er der jo heller ikke noget galt i. Men jeg synes at det er godt, at du kan mærke, hvor din grænse går. For det betyder at næste gang du vil blive udfordret på dine grænser, så kan du måske bedre mærke hvor den går og så sige nej. Det er noget alle mennesker skal lære, og jeg tror også at de fleste mennesker har prøvet noget som gik over deres grænser - noget som de fortrød, at de fik gjort. Måske kan det hjælpe dig at sige til dig selv: "Nå, så ved jeg hvor min grænse går, det vil jeg prøve at lytte til næste gang jeg oplever noget lignende, så det ikke sker for mig igen".
Måske kan det hjælpe dig at sige til din veninde, at du har lært at din grænse går ved at kysse med hende. Det vil du ikke prøve igen. Så får du sagt fra og samtidigt kan det måske hjælpe dig til at slippe det, og tilgive dig selv, at du kom til at gøre noget du ikke havde lyst til.
Jeg håber at du kan bruge mit svar. Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale med en rådgiver om det.
Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat