Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

kristendom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære J på 11 år,

Tak for dit brev. Det er godt, du har skrevet. Det lyder ikke til, at det er rart at være i din klasse lige nu. Det er et flot mod, du viser ved at skrive til os, jeg tænker, at der helt sikkert er andre i din klasse, der ikke føler sig godt tilpas, men de har ikke haft det samme mod som dig til at bede om råd eller hjælp.

Du skriver, at du spørger, hvis ikke du helt forstår, hvad der bliver sagt. Det er sejt, at du spørger! Jeg kan godt forstå, det er svært, når du bliver grinet af, men mon ikke der er andre i din klasse, der ikke er helt er med på hvad ordene betyder, men bare ikke siger det?

Jeg kan godt forstå, at det føles utrygt, at en fra en anden klasse har oplevet at være tæt på at blive kvalt af en fra din klasse, og at du oplever, der ikke er voksne, som tager ansvar og gør noget ved det. Men tror du, at dine lærer ved, hvad der sker, når de ikke er der? Tit er det sådan, at det er svært for en lærer at vide alt, hvad der sker, specielt hvis det forgår i frikvarteret.

Det er lærerens ansvar at skabe en tryg skole, hvor der er plads til alle, både dem der bander lidt, og dem som ikke gør. Men det er vigtigt, at læreren ved besked, så de kan handle på at noget er galt, eller at der er ved at komme en dårlig trivsel i klassen.

Er der en lærer på skolen, som du er tryg ved, som du kunne snakke med om, hvordan du oplever at gå på skolen lige nu, for det er ikke i orden, at det er, som det du beskriver. Måske kan du få din mor eller far til at hjælpe med at snakke med læreren, så skolen bliver opmærksom på, at der et problem. Tit er det sådan, at der er mange andre børn i en klasse, der også kan føle sig dårlig tilpas med trivslen, men de har ikke det samme mod som dig. Det mod skal du holde fast i og få snakket med skolen, så du kan blive glad for skolen og din klasse. Det fortjener du!
 
Hvis du synes, det er lidt svært at få det fortalt, kan du måske vise læreren eller dine forældre dit brev til os og mit svar, det kan være en god måde at få startet en lidt svær snak, hvad tænker du mon om det?

Du kan også ringe til BørneTelefonen 116 111 og snakke med en voksen og måske få lidt flere råd.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat