Brev

Konflikter med veninden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at I to veninder skriver. Jeg kommer til at tænke på jer, som to stærke veninder, der har forsøgt at finde en løsning. Det siger mig, at I er fulde af mod til at få løst tingene på en god måde.

Det kan virkelig være vanskeligt med venskaber til tider. Man er som veninder/venner meget tætte på hinanden, og man kan være meget følsom i sine teenageår. Venskaber betyder ekstremt meget, så når de ikke “går godt”, vil det bestemt fylde meget, som I oplever nu.

Oftest kan man mærke en afvisning og negativ kemi imellem sig selv og sine veninder/venner. Man får måske ikke snakket ud og fortalt hinanden, at det man lige sagde og gjorde, måske ikke var ment så ondt, som det blev til. Eller også har man måske fået såret sin veninder/ venner, uden at man er klar over det.

Derfor er det så vigtigt, at man er åben og ærlig omkring, hvordan man er blevet såret, som I skriver. Jeg ved godt, at I har forsøgt at snakke med hende. Nogle gange bliver man nødt til at sige tingene flere gange.

Mit råd til jer er, at I, selvom I er trætte af hende, holder fast i respekten for hinanden og fortæller hende, hvordan hun har såret jer. Fortæller hende, at I har brug for en pause.

Det er også vigtigt, at man kan tilgive hinanden. Det betyder ikke, at man skal være veninder. Men det er vigtigt for hende, som står lidt alene, at I alle har tilgivet og kan komme videre.

Dig og din veninde kan prøve at øve jer på hinanden. Hvad vil I sige til hende. På den måde kan I mærke, hvordan det fungerer bedst at snakke med hende. Måske lyder det fjollet, men jeg ved fra andre, at det kan være rigtigt godt lige at mærke på sig selv, hvordan det er at være i sådan en svær snak. Derfor tænker jeg, det kunne være en ide for jer. Hvad mon I tænker om det?

Til sidst vil jeg sige til jer. At det er super sejt, at I har taget fat i jeres lærer. Kunne I ikke snakke med jeres lærer igen og fortælle, at der ikke er nogle forskel, og at I gerne vil have noget mere hjælp. Man kan sige, at det er for at passe på jer alle tre, at I ønsker voksenhjælp.

Måske sidder der flere i jeres klasse, der oplever det samme. Det er supervigtigt, at læreren hjælper med at få stoppet en dårlig klassekultur. Faktisk er det også jeres lærers pligt at sikre at alle børn har det godt og trives i klassen!

Håber, I holder fast i jeres mod og gode stil med at få løst jeres problem på en respektfuld måde for alle – I er seje.

I kan altid ringe til BørneTelefoen 116111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med jer.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat