Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

konfimeres

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Tak for dit brev.
Det lyder virkelig til at være blevet noget drama. Og hvor er det ærgerligt oven på noget, der ellers skulle fylde dig med spænding og glæde. 

De klassekammerater, der reagerer sådan (altså med tåre og 'hate'), gør det nok, fordi de er kede af ikke at være inviteret. Og det er jo nok fordi, de synes rigtig godt om dig. 
De er måske også bange for at gå glip af noget. De er bange for, at de 10 andre oplever og får noget sammen, som de ikke er en del af. Så det 'hate' du oplever er nok en frustration over at gå glip af noget og være fravalgt. Men der er alligevel slet ikke ok. 

Lige nu er det blevet et alt for stort drama, som du skal have hjælp til at få stoppet. Du har jo SLET ikke gjort noget forkert. Tværtimod har du gjort dit allerbedste. Det er bestemt ikke let at vælge 10 ud og så samtidig skulle vælge andre fra. Det har sikkert ikke været særlig rart for dig at skulle gøre det.

Jeg synes, du skal tale med dine forældre. De vil kunne hjælpe dig med at tale med de 5, som ikke kan komme med. Hvis de fx skriver til dem og deres forældre og forklarer situationen, tror du så, der kan komme lidt ro på? 

Det kan også være, at du kan få lov til at holde en efterfest, hvor alle dine venner inviteres med? I indbydelsen til festen kan du måske skrive, hvor ked af det du var over ikke at måtte invitere alle med til din konfirmation. 

Hvis dine 5 venner fortsætter med at være meget sure og ked af det og udsætte dig for hate, så er det super vigtigt, at du får de voksnes hjælp. Og særligt, hvis det her er noget, der også foregår på de sociale medier. Overvej fx om dine nye eller gamle lærere også kan hjælpe dig. 

Jeg håber, du får en rigtig god konfirmation. Sikke en luksus at kunne have så mange venner med til sin konfirmation. Jeg håber, det bliver en fantastisk dag for dig. 

Kærlig Hilsen 

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat