Brev

Kan ikke glemme det..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 

Kære pige på 10 år

Tak for dit meget fine brev. Hvor er det godt, at du reagerer på, at du får ondt i maven. Det er vigtigt at der bliver gjort noget ved det, når man har det sådan. Jeg kan også godt forstå at det stadig fylder meget i dig, selvom alle andre har glemt det.

Jeg synes, at du skal snakke med dine forældre eller lærer om det. Jeg tror, at det ville kunne hjælpe på din ondt i maven. 

Du kunne sige, at du hørte de talte om at flytte. Du troede, at I skulle flytte og fortalte det i skolen - fordi du glædede dig så meget til at flytte. Men at du nu ved, at du nok har misforstået det og nu tror dine veninder, at du har løjet. 

Det er også godt, hvis du også siger, hvor svært det er for dig at fortælle dine veninder, at du ikke skulle flytte alligevel og du har brug for dine forældres hjælp til at få det sagt. Det kan være, at de kan snakke eller skrive til din lærer. Så din lærer kan hjælpe dig med at snakke med de andre i klassen. Vil det være en idé, der kan hjælpe dig?

Jeg tror, at din ondt i maven ville forsvinde hvis du ikke havde din hemmelighed helt alene. Men at du får talt om den misforståelse, der skete omkring flytning.

Hvis du ikke har lyst til at snakke med dine forældre om det, så kunne det være at du kunne fortælle eller skrive det til din klasselærer? Jeg tror, at din lærer kan forstå, at der er sket en misforståelse og du har brug for hjælp til lige at I får snakket sammen i klassen. Det tror jeg vil lette dig og hjælpe dig af med mavepine og at du er ked af det.

Jeg håber meget at mine råd vil kunne hjælpe dig til ikke at have ondt i maven mere, for det skal du ikke gå og have.

De bedste tanker og hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat