Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil ud af det!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 
Kære du,
I dit brev fortæller du, om konflikterne mellem pigerne i din gamle gruppe, hvor du tit har følt, at du kommer i klemme, og hvor du føler dig ”ond”. Det er ikke rart.
Derfor synes jeg, det er super godt gået af dig, at du nu har fundet en anden gruppe, hvor du føler dig accepteret og føler, at du er en af de gode. Du er på rette vej! Du kan være stolt af dig selv!
Du har allerede snakket med din lærer om problemerne blandt pigerne, og jeg vil foreslå, at du gør det igen, så du forhåbentlig får løst problemet med din bv. Måske skal din lærer tage en snak med jer to, hvor hun hjælper jer med at få snakket lidt ud?
 
Selv om din bv er lederen i din gamle gruppe, har du jo ret til at vælge din egen gruppe og til at sige fra over for hende. Det er ikke ondt at gøre det, hvis du får gjort det på en ordentlig måde. Jeg ved godt, at det kan være svært, og derfor tænker jeg, at jeres lærer skal hjælpe jer lidt.
Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat