Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil gerne ændre min personlighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Jeg lægger mærke til, at du i starten af dit brev skriver, at du godt kan lide, den du er. Det bliver jeg glad for, for det er nemlig det allervigtigste for dig - at du selv godt kan lide, den du er.

Når nogen siger, at du er mærkelig, bekræfter du det. Det er sejt! Du har nemlig lov til at være lige så mærkelig og anderledes, som du selv vil.

Men det er ikke så nemt at være anderledes - især ikke når man er 14 år. I din alder prøver de fleste at ligne de andre, som en form for tryghed i de år, hvor der sker så meget med krop og med sjæl. Det er også derfor, dine veninder råder dig til at gå med mærketøj, og lade som om du er opdateret. Det er nok, hvad de selv gør for ikke at føle sig udenfor.

Så dine veninders råd er godt nok, men hvis det ikke er det, du vil, er det ikke godt for dig. 

Jeg vil råde dig til at holde fast i dig selv og blive ved med at være den, du er. Jeg har en fornemmelse af, at det har du også mest lyst til. Du kan være stolt af dig selv, når du vover at være anderledes. Det er en stor styrke at have.

Men det er et problem for dig, at du føler dig udenfor. Det burde være sådan, at selv om du er anderledes end de andre, er der også plads til dig i fællesskabet.

Jeg synes, du skal snakke lidt med dine veninder igen. Måske kan du sige til dem, at det er svært at følge deres råd, for du vil helst være den, du er. Det med at lave sig selv om, er nemlig ikke en god ide, for du vil aldrig blive tilfreds med dig selv, hvis du gør det. Som du selv skriver: det er ikke så let.

Jeg vil også foreslå, at du fortæller dine veninder, at det er vigtigt for dig, at du også bliver inviteret. Det er ikke sikkert, at de ved, hvor meget, det betyder for dig. Måske tænker de, at du er så meget dig selv, så du er ligeglad med det. Så brug dit mod til at lukke lidt op for dine veninder. Hvis det er gode veninder, vil de lytte til dig.

Jeg tænker på, om dine forældre ved, at du går og tumler med disse tanker? Hvis ikke, var det måske en idé, at du snakkede lidt med din mor og/eller far om det. Det kan godt lette lidt at dele dine svære tanker med familien.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat