Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg ved det ikke.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”pige på 15 år”.

Mange tak for dit brev. Hvor er det flot, du beder om hjælp, når du kan mærke, at det hele forandrer sig i en retning, som du ikke har lyst til at følge… Jeg håber, du kan bruge mit svar til at komme lidt videre…

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at nok er nok… På et tidspunkt får man bare nok… Jeg tror måske ikke, at du bevidst har ændret adfærd for at få hævn eller for at være ondskabsfuld, men jeg tænker, at din krop selv har sagt fra og er begyndt at arbejde den anden vej for at beskytte dig mod det grimme…? Jeg tænker, at det er en naturlig forsvarsmekanisme, som vil hjælpe med at holde dig hel…? Men jeg kan godt se, at det nok ikke altid er hensigtsmæssigt, så jeg kan godt forstå, at du har et ønske om forandring.

Jeg tror, det kunne være en god ide at få en snak med dine venner og ex-kæresten. Jeg tænker, du er nødt til at fortælle dem, hvor ondt det gør på dig, når du er blevet svinet til… Måske er de ikke selv klar over, hvor meget de har såret dig…

Jeg tænker samtidig, at du virker som en klog pige, der er god til at mærke dig selv… Måske er du i en forkert vennekreds…? Måske vil din krop fortælle dig, at du har brug for ny luft og nye mennesker omkring dig, så du igen kan blive dit smilende jeg…?

Du spørger også i dit brev, hvad du gør forkert… Jeg tror ikke umiddelbart, at du gør noget forkert… Jeg tror bare, at du har fået nok, og at kursen skal ændres, hvis du skal kunne smile oprigtigt…

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen er du altid velkommen på BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder en rådgiver klar til at tale med dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat