Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg stoler ikke på drenge mere.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14
Tak for dit brev. Jeg synes, at det er rigtig godt, at du skriver og fortæller om den oplevelse du har haft. Jeg forstår rigtig godt, at du føler at din ven har misbrugt din tillid, hvilket han også har. Han troede du sov, men selvom du havde sovet og ikke opdaget noget, synes jeg bestemt ikke, at det er i orden det han gjorde.

Jeg ved ikke hvilke følelser han har for dig, men han har åbenbart haft lyst til at røre ved dig. Det er der jo i sig selv ikke noget galt med, hvis to godt kan lide hinanden og er helt enige om at røre ved hinanden. Men når det ikke er noget I havde aftalt er det et overgreb og meget forkert af din ven.

Jeg forstår godt, at du kan få den tanke at "sådan er alle drenge åbenbart". Jeg er dog ret overbevist om, at det langt fra er alle drenge som vil overskride dine grænser. Måske synes mange drenge, at du er tiltrækkende, men det er ikke det samme som, at alle ville misbruge din tillid - hvad tænker du mon om det?
Det er svært at vide, hvordan din ven har det med det han gjorde. Jeg gætter på, at han kan være flov over det og måske håber at du ikke opdagede det? Mange drenge i din alder, som ligger så tæt ved siden af en pige, vil nok få lyst til at røre ved hende. Men, det er absolut ikke ok - det er det bestemt ikke, når du ikke har givet ham lov. 

Jeg tænker, at du for at passe på dig selv fremover, måske skal undlade at sove i samme seng som en jævnaldrende dreng, med mindre han er din kæreste. Det var noget I kunne gøre som børn, fordi I dengang ikke havde fået vækket jeres seksualitet endnu, men det er nok sværere nu. 
Måske tænker du, at det er ærgerligt, at jeres venskab skal slutte på denne måde? Det kan sagtens være at jeres venskab aldrig bliver som før, og jeg kan sagtens forstå, at det svært at tænke på, at du nok skal se ham igen.
Men uanset om jeres venskab slutter her eller ej, så vil det være bedst hvis du taler med din mor om det der er sket - selvom det er svært. Det kan også være en anden du har tillid til. Mon, du har mod på det? Du har i hvert fald haft mod til at skrive herind til os, så måske kan du igen tage mod til, og fortælle din mor hvad der er sket?  

Dels skal dine forældre og hans forældre vide, at det ikke længere går at I sover sammen i samme seng. Dels tænker jeg også, at han bliver nødt til at få at vide at han har overtrådt dine grænser og at man ikke behandler sine veninder på den måde. Hvis du nu starter med at sige det til din mor, kan hun jo nok snakke med hans mor om det bagefter og de to må finde ud af, hvordan I kommer videre, så du enten kan holde ud af være sammen med ham til konfirmation osv. eller du kan slippe for at han er tilstede? Hvad tænker du om det?
Du kunne, måske vise det gode brev du har skrevet herind til din mor, hvis det er svært at sige det? For det er vigitigt at du har nogen at fortælle det til og tale med om hvordan du har det. Det er også vigtigt, at din ven finder ud af og forstår, at han har overskredet dine grænser - så han ikke gør det igen. 
Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du gerne vil tale mere direkte med en rådgiver om det først.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat