Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg skal på Julemærkehjem

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du

Tak for dit brev og et stort tillykke med dit ophold på Julemærkehjemmet. Det er også rigtig godt at høre at du har fået venner på den nye skole.

Du skriver, at du har fortalt hele klassen, at du skal på Julemærkehjem: Det er super sejt af dig, og det viser din venner, at du er en åben person. Når du er åben og ærlig omkring at skulle på Julemærkehjem og du tør at sige det højt, så viser du samtidig dine venner, at du stoler på dem. Når man viser sine venner, at man stoler på dem, har det tit den virkning at vennerne får mere respekt og forståelse.

Jeg tænker, at det vil være helt naturligt for dine venner, hvis du fortæller dem, at du kommer til at savne dem alle, men at du er lidt usikker på, hvordan I skal holde kontakten. Måske kan I lave nogle faste aftaler? Du kan måske få din klasselærer til at hjælpe dig med at sige det i klassens time? Måske kunne du lave nogle forslag, som du tager med til klassens time eller hvornår du planlægger at sige det, for du ved bedst, hvornår du er hjemme og hvornår du er på Julemærkehjemmet. Måske kan I også snakke sammen på Facebook eller SMS eller hvordan I normalt snakker sammen.

Det kunne måske også være en god ide at snakke med dine forældre om din frygt for at miste vennerne, mens du er på Julemærkehjem, så du kan få deres opbakning til at se vennerne, når du er hjemme på besøg.

Kærlig hilsen

BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat