Brev

Jeg sendte et røv billede til min venindes bror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig Tusind tak for dit brev. Det lyder som lidt af et dilemma du er havnet i, så det er godt at du skriver ind til os. Man styrer ikke altid hvem man forelsker sig i, og du kan jo ikke gøre for at du godt kan lide din venindes bonus bror. På den anden side syntes jeg, du skal prøve at tænke på hvordan du ville føle, hvis du vendte situationen om? Så du på den måde også ser det fra din bedste venindes side.. Din bedste veninde er nok bange for at miste det bånd i har sammen, hvis du skal være kæreste med hendes bonus bror, som hun er i familie med. Måske kunne du tage en god snak med din veninde om,  hvordan I får jeres forhold til at fungere igen. Det kan være at I kan få en snak om jeres venindekodeks, hvad der er ok og ikke ok i jeres venskab. Samtidig skal I nok også tale om muligheden for, at du kan ses med hende bonus bror uden at der sker noget mellem jer som veninder. Hvis du skal være sammen med hendes bonus bror, så husk at tale om andet når du er sammen med din bedste veninde. Så din veninde stadig  føler, at hun  betyder ligeså meget for dig, som før i jeres venskab. I forhold til hvad du gør med din venindes bonus bror, så kan det være svært at give gode råd. Kærlighed og forelskelse er noget som man ikke altid har styr på, så måske skal du kaste dig ud i det. Og måske giver snakken med din veninde også nogle svar på, hvad du har det bedst med? Til sidst vil jeg også lige nævne, at det ikke altid er en god ide at sende intime billeder.. Det sker at billeder bliver delt eller vist til andre, uden man har givet tilladelse til det. Det er bare ikke rart at få delt billeder, hvor andre kan se en i nogle private ting, som skulle være mellem to personer. Du kan læse mere om det på  Slet det., hvis du har mod på det? Husk at passe på dig selv og tænk altid en ekstra gang inden du deler billeder. Har du brug at tale mere med os, er du også meget velkommen til logge på vores chat, ringe eller skrive ind på 116111. Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat