Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har mistet min bedste ven

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Mange tak for dit brev, hvor du fortæller om forholdet til din bedste veninde. Jeg kan godt forstå at det gør dig ked af det, at i er kommet længere væk fra hinanden.

Venskaber er en stor del af ens liv, så når man ikke længere er lige så tæt på den veninde, som man har brugt meget tid sammen med, så kan det efterlade et hul inden i. Er det mon sådan du har det?

I dit brev får jeg den fornemmelse af, at hun betyder utrolig meget for dig. Jeg tænker på, om du har fortalt din veninde, at du savner hende – og hvis ikke, om du måske har lyst til at skrive en mail til hende? I dit brev til BørneTelefonen synes jeg, at du har været rigtig god til at sætte ord på dine følelser.

Hvis i bor rimelig tæt på hinanden, kan du måske forslå hende, at i skal have månedlige tur i stedet for årlige? Hvis i bor for langt fra hinanden til at ses flere gange om måneden, kan en fast “skype-dag” måske være en mulighed. Så kan i nemlig stadig få snakket sammen og få plejet jeres venskab.

Derudover tænkte jeg på, om der er andre piger på skolen eller uden for skolen, som du kunne have lyst til at lære bedre at kende? Selvom at de ikke kan erstatte din bedste veninde, kan du jo stadig godt opleve noget rigtig sjovt med dem. Hvis ikke der lige er nogen på skolen, kan du snakke med dine forældre om at starte til en ny fritidsaktivitet, hvor du kan lære nogle nye piger at kende.

Måske du lige nu sidder og tænker, at det er lidt hårdt at skulle snakke med nogle nye, som du ikke rigtig har snakket med før? BørneTelefonen møder nemlig mange unge, som synes at det kan være skræmmende at skulle lave nye venskaber.

Hvis du har det sådan, at du læse BørneTelefonens tema om “venner“,  fx. er der videoer om, hvordan man får nye venner. Inde på BørneTelefonen kan du også læse om at “small talk“, hvor der råd fra andre unge.

Jeg håber, at dette brev kan hjælpe dig til at få snakket med din bedste veninde, men også til at få snakket med nogle nye piger. Hvis du har brug for andre råd, er du mere end velkommen til at SMSe eller ringe til BørneTelefonen på 116111 – vi er her for at hjælpe.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat