Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hader mit liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev.

Jeg kan godt forstå, at du er rigtig ked af, at du har mistet dine tre bedste veninder, det er bestemt ikke rart. Du fortæller i dit brev, at hende, som du var mest sammen med, virkelig har svigtet dig, men du fortæller ikke om hvad der er sket..? Kan de alle tre måske tro, at du er sur på dem, på grund af at hun har svigtet dig..? Tror du, at det måske kan være det, det handler om..??

Jeg ved godt, at du i dit brev skriver, at du ikke kan tale med dem om det, men hvis vi nu forestiller os, at du snakkede med den ene af dem om det... Fortæller hende hvordan du har det, og at du faktisk gerne vil være en del af gruppen igen, hvad tænker du så, at der sker..? Det kunne jo være, at der var en af dem, som måske virker lidt mindre sur end de andre to, eller en af dem som virker som om, hun bare følger med de andre, så kunne det måske alligevel være en idé at tale med hende, selvom jeg godt kan forstå, at det kan være rigtig svært!

Eller måske det kan være en idé at skrive et brev om, hvordan du faktisk går og har det. Jeg ved, at der er mange, som synes det er lettere at skrive ned, hvordan man har det, fordi det godt kan være lidt svært at skulle fortælle om, og på den måde har man også tid til at skrive det helt, som man gerne vil have det. Jeg tænker nemlig, at det måske ikke er sikkert, at de tre piger ved, hvordan du har det, og hvis de ikke ved, at du er ked af det, kan det jo være svært for dem at ændre på det.

Jeg synes, det er rigtig sejt, at du har talt med dine forældre om, hvordan du har det. Jeg kan godt forstå, at du er i tvivl om, hvorvidt du har lyst til at skulle skifte skole, det er også en stor beslutning. Måske dine forældre har andre idéer til, hvordan du kan gribe det an..? Eller måske der er en mulighed for, at du kan få nogle veninder et andet sted... Nu er det jo snart tid til sommerferie, så måske du skal noget, hvor der er mulighed for at møde nogle andre søde piger, som du kan være sammen og have det sjovt sammen med.

Hvis du har lyst, er du altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en af de søde rådgivere, måske har de nogle flere idéer til hvad du kan gøre.

De bedste hilsner BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat