Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig udenfor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”pige på 13 år”.

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen. Hvor er det bare et fint brev… Jeg tænker du er rigtig god til at se tingene lidt udefra, selvom du har det svært… Det er rigtig flot, det er der ikke mange, der kan på samme måde…

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du måske har brug for at mærke efter hvem du selv er, og hvad du har lyst til… Jeg kender hverken dig eller dine veninder i klassen, så jeg kan ikke rigtig guide dig på den måde… Men jeg tænker at det lyder som om, du har svært ved at se hvor du passer ind henne… Det tror jeg mange piger i din alder har… Der sker en masse ting med kroppen samtidigt med at man begynder at udvikle andre interesser…

Jeg tænker bare at det er rigtig vigtigt, at du ikke bare følger med og gør det de andre gør, fordi ellers er du udenfor… Der er ingen tvivl om, at det ville være det nemmeste, men jeg synes ikke det er det jeg fornemmer på dit brev, at du har lyst til…

Jeg hæfter mig ved, at der faktisk er forskellige piger i klassen, som du opfatter som veninder - også selvom venskaberne måske ikke er så perfekte, som du måske godt kunne tænke dig det. Og alt andet lige, så er det jo et godt udgangspunkt, at der er 4, som du føler dig knyttet til.

Når du beskriver veninde 4, som lige er startet i klassen, så tænker jeg, at hun sikkert har tænkt eller følt nogle af de samme ting som dig. Hvis hun følger efter nogen, der så bliver irriterede, så har hun sikkert et stort ønske om at føle sig velkommen og respekteret i den nye klasse og måske kunne du (og veninde 3 og 2?) hjælpe hende med det?

Hvis du ligesom får mærket efter, hvad du har lyst til, og gør de ting du har lyst til… Så vil du måske også lettere tiltrække de piger, som er sig selv… På den måde undgår du måske også de piger, som spiller en rolle, netop fordi det er så svært bare at være sig selv… Jeg tænker, at du skal forsøge at finde tilbage til den pige du var i 6. klasse, hvor du følte at du havde dig selv med…

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og i weekenden fra kl. 11-19.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat