Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler jeg ingen venner har

Hej BB.

Jeg er en pige på 11 år .og er en lav pige og jeg føler at ungen gider kendes hved mig og ingen gider være sammen med mig

ver gang jeg spørg om jeg må være med så siger de nej og har lige mestet en af mine gode vindener.

Så jeg håber i vil give mig nogen gode råd til hvad jeg skal gøre!. tak 🙂

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige. Tak for dit brev. Hvor er det flot, at du tør skrive ind til os, for at få råd om, hvad du kan gøre, når du at du ikke har nogen at være sammen med… Det er rigtig svært at føle sig alene, og jeg er derfor glad for, at du skriver til os og ikke går rundt med det selv… Jeg kan se i dit brev, at nogle af de andre børn omkring dig siger nej til at være sammen, når du spørger dem… Jeg vil starte med at sige til dig, at jeg synes det er rigtig godt, at du overhovedet spørger dem. Det viser mig, at du selv gør en stor indsats for at finde nogen at være sammen med, og jeg tænker også, at du nok skal finde nogen, men måske du har brug for lidt hjælp... Du fortæller mig ikke, hvor alt det her foregår, men jeg vil fortælle dig, at hvis det sker i skolen, så skal de voksne hjælpe dig. Så måske kunne din lærer hjælpe dig, hvis du fortalte det til ham/hende…? Du skriver også, at du for nylig har mistet en af dine gode veninder, og jeg tænker, at det må være rigtig svært for dig. Man kan godt blive rigtig ked, når man mister en god veninde. Men måske jeres venskab kan reddes…? Hvad tror du, hun ville sige, hvis du fortalte hende, at du savner hende og ønsker hende tilbage? Måske du kunne skrive til hende i et brev eller en sms, hvordan du har det? Jeg tænker, at det jo i virkeligheden kunne være, at hun også savner dig… Hvis du har mod på det, så tænker jeg, at du kunne ringe til vores BørneTelefon på 116111, og sammen med en rådgiver måske få snakket om, hvor du føler dig alene henne… Er det i klubben, efter skole eller i skolen? Måske kunne I sammen finde ud af, hvordan du kunne få en voksen i dit liv til at hjælpe dig…? For de voksne omkring dig har et ansvar for, at du har det godt, og jeg tænker, at de gerne vil hjælpe dig… Jeg håber, mine svar var den slags råd, som du beder om i dit brev. I hvert fald har jeg forsøgt at svare med nogle præcise forslag, som jeg håber kan hjælpe dig videre. Jeg ønsker dig alt det bedste og håber, du snart kan få hjælp til at finde nogle rigtig gode venner J 1000 kram fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat