Brev

Jeg er ked af det – hele tiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at der har været rigtig meget uro i jeres pigegruppe i de sidste år. Siden 4. klasse har nogen været skiftevis ude og inde i varmen. Og nu er det dig, der føler dig udenfor.

Det kan være rigtig hårdt og utrygt at være en del af sådan en pigegruppe. Det er flot, at du beder om hjælp, og at du ikke bare affinder dig med det.

Mange piger i jeres alder oplever det samme, og det kan være svært at komme ordentligt igennem alene.  Derfor er det meget almindeligt, at klasselæreren eller en anden lærer hjælper pigegruppen til at komme igennem konflikterne på en ordentlig måde, og at de sammen snakker om, hvordan man kan sørge for, at alle har det godt i gruppen.

Du skriver ikke, om jeres lærer har hjulpet jer tidligere, men jeg synes, at I har brug for hjælp lige nu. Når man snakker sammen om det, viser det sig tit, at der er flere i gruppen, der ikke har det så godt, så måske er der andre end dig, der er kede af det?

Jeg vil foreslå, at du og måske også din veninde snakker med en af jeres lærere om problemerne, og beder om, at I får nogle pigegruppemøder sammen med læreren, så I kan få snakket om, hvordan I har det, og hvordan I kan gøre pigegruppen bedre.
Hvis I gør det, vil I gøre noget godt for alle i pigegruppen.

Du fortæller også om, at du er ked af det på grund af dine forældres skilsmisse, og at du drømmer om at blive en familie igen. Kan du mon
snakke med en eller begge dine forældre om, hvor svært det er for dig? Måske tror de, at deres store datter bare klarer det selv?

Hvis det er svært at sige, kan du måske skrive et brev om dine tanker og følelser til dine forældre. Så har I et godt udgangspunkt for en snak.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Gode råd om Venskaber

Gode råd om at sige fra overfor en ven

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat